Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta2209.01.201822
Kaupunkiympäristölautakunta3616.01.20184

12033-2017 (653, 613, 627)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Sirkkalan koulu"

Tiivistelmä: -

Kylk § 22

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Satu Tiainen 3.1.2018:

Kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö (1.1.2018 alkaen Kaupunkisuunnittelun ja maaomaisuuden kaavoitusyksikkö) on laatinut uuden osallistumis- ja arviointisuunnitelman:

- Vaikutuksiltaan merkittävä asemakaavanmuutos II kaupunginosaan kortteliin 12 sekä Itäisen Pitkäkadun ja Sirkkalankadun katualueille. Osoitteina ovat Sirkkalankatu 20, Itäinen Pitkäkatu 19 sekä Uudenmaankatu 15 ja 17. Työnimeltään kaavanmuutos on ”Sirkkalan koulu”. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Satu Tiainen.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa uuden koulurakennuksen toteuttaminen korttelin 12 tontille 17, purettavan ja osittain jo puretun rakennuksen tilalle siten, että tontin rakennusoikeutta lisätään. Lisäksi tutkitaan mahdollisuutta laajentaa kyseistä Sirkkalan koulun ja Sirkkalabackenin koulun tonttia tontin 15 alueelle ja harkitaan tontin 16 käyttötarkoitusmerkinnän muuttamista. Tavoitteena on säilyttää kaavanmuutosalueen suojeluarvot.

Oheismateriaali 1Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Sirkkalan koulu"

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta hyväksyy tavoitteet ja merkitsee tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman ”Sirkkalan koulu”.

PäätösAsia pantiin pöydälle yksimielisesti Lähteenmäen Lintusen kannattamana tekemästä ehdotuksesta.

Manni ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kylk § 36

Pöydältä 9.1.2018 § 22.

PäätösEhdotus hyväksyttiin hyväksyttiin siten täydennettynä, että lisäksi lautakunta velvoittaa tutkimaan myös sellaisia vaihtoehtoja, joissa suojeltuja rakennuksia tontilta 15 (Uudenmaankatu 15) ei jouduta purkamaan.

Lisäys päätösehdotukseen hyväksyttiin äänin 8-4, 1 poissa.

Laukkasen van Ooikin kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Peltonen, Lintunen, Sandelin, Lähteenmäki, Helin ja Ilvesssalo. Esittelijän pohjaehdotuksen puolesta äänestivät Anttila, Wirén, Euro ja Vierimaa.

Manni ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Muutosehdotuksen perustelut: "Tontin 15 kaikki rakennukset ovat suojeltuja, ja suojeltujen rakennusten purkamista osittainkin tulee välttää viimeiseen asti."

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus