Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta2009.01.201820

8569-2017 (014)

Kakskerranjärven neuvottelukunnan jäsenten nimeäminen kaudeksi 2018-2021

Tiivistelmä:

Vuodesta 2002 alkaen toiminut Kakskerranjärven neuvottelukunta on toteuttanut järvellä vuosien aikana useita toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on vähentää järveen tulevaa kuormitusta sekä myös vaikuttaa järven sisäiseen kuormitukseen. Lautakunta valitsee luottamusmiehet ja toimialan virkamiehet neuvottelukuntaan.

Kylk § 20

Toimialajohtaja Christina Hovi 3.1.2018:

Taustaa

Kaupunginhallituksen asettama Kakskerranjärven neuvottelukunta on toiminut vuodesta 2002 alkaen. Neuvottelukunnan tehtävänä on ollut Kakskerranjärven tilaan vaikuttavien toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus. Toiminta on rahoitettu kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan talousarviossa.

Kaupunginhallitus päätti 14.8.2017 § 327, että Kakskerranjärven neuvottelukunnan toimintaa jatketaan edelleen valtuustokaudella 2017–2021. Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta valtuutettiin nimeämään toimikuntaan neljä jäsentä keskuudestaan sekä kaksi toimikunnan asioiden valmistelusta ja esittelystä vastaavaa ympäristötoimialan viranhaltijaa. Tapana on ollut, että lautakunnan puheenjohtajisto on ollut neuvottelukunnan jäseninä.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päätti kokouksessaan 22.8.2017 nimetä Saara Ilvessalon, Ville Lintusen, Alpo Lähteenmäen ja Olli A. Mannin Kakskerranjärven neuvottelukuntaan. Toimialan organisaatiomuutoksen vuoksi jäsenten valinta tulee tehdä uudestaan.

Lisäksi seuraavia tahoja päätettiin pyytää nimeämään neuvottelukuntaan edustajansa kaudeksi 2017–2021: Harjattula Golf Oy, Kakskerranjärven suojeluyhdistys ry, Kakskerran maataloustuottajat, Kakskertaseura ry, Lounais-Suomen kalastusalue, MTK-Varsinais-Suomi sekä Varsinais-Suomen ELY-keskus. Lähes kaikki tahot ovat edustajansa jo nimenneet.

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää, että Kakskerranjärven neuvottelukuntaan valitaan kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan 22.8.2017 valitsemat jäsenet.

Toimialan viranhaltijoista neuvottelukuntaan esitetään nimettäväksi va. ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki ja vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio.

PäätösKaupunkiympäristölautakunta päätti nimetä Kakskerranjärven neuvottelukuntaan kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan aiemman päätöksen mukaisesti Saara Ilvessalon, Ville Lintusen, Alpo Lähteenmäen ja Olli A. Mannin. Toimialan viranhaltijoita neuvottelukuntaan nimettiin va. ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki ja vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio.

Jakelu

aoIlvessalo Saara
aoLintunen Ville
aoLähteenmäki Alpo
aoManni Olli A.
aoMäki Olli-Pekka
aoVainio Liisa