Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta2109.01.201821

3720-2013 (611)

Satava-Kakskerran osayleiskaavan ohjausryhmän nimeäminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus hyväksyi 8.5.2017 Satava-Kakskerran 26.4.2017 päivätyn osayleiskaavaluonnoksen nähtävillä pitoa ja lausuntopyyntöjä varten. Kaavaehdotuksen valmistelua varten on tarpeen nimetä uusi ohjausryhmä.

Kylk § 21

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, kaavoitus, yleiskaavainsinööri Olavi Ahola 2.1.2018:

Osayleiskaavaluonnoksesta on saatu n. 50 mielipidettä ja 12 lausuntoa, joiden pohjalta valmistellaan kaavaehdotus. Lausuntojen perusteella on mm. järjestetty edellytetty osayleiskaava-alueiden pienten saarten rakennuskannan inventointi mahdollisten suojelukohteiden määrittämiseksi Museokeskuksen ja kaavoituksen yhteistyönä.

Kaavaehdotuksen suunnitteluun vaikuttavat merkittävästi maankäyttö- ja rakennuslain 1.5.2017 voimaan tulleet erityisesti haja-asutusalueen rakentamista koskevat muutokset, mm. 137 a § (21.4.2017/230): Alueellinen päätös rakennusluvan erityisistä edellytyksistä suunnittelutarvealueella. Jos kyläalueella tai muulla maaseutualueella on voimassa oikeusvaikutteinen yleiskaava, kunta voi tehdä päätöksen 137 §:n 1 momentissa säädettyjen rakennusluvan erityisten edellytysten olemassaolosta samalla kertaa useamman kuin yhden rakennuspaikan osalta. Tällainen päätös voidaan tehdä alueella, joka oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa on osoitettu kyläalueeksi tai muutoin rakentamiseen soveltuvaksi alueeksi. Päätös voi olla voimassa enintään kymmenen vuotta. Alueellinen päätös ei saa johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Osayleiskaavaluonnokseen on merkitty kyläalueita (AT), joilla olisi mahdollista tehdä em. alueellisia suunnittelutarveratkaisuja. Erityisesti tulee pohdittavaksi niiden suhde asemakaavoitukseen, alueiden mitoitus, maanomistajien yhdenmukainen kohtelu ym.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päätti 4.6.2013 § 159 nimetä osayleiskaavan ohjausryhmään Niko Aaltosen, Jorma Hellsténin ja Mikaela Sundqvistin. Osayleiskaavaehdotuksen laatimisen tueksi tarvitaan jatkossakin ohjausryhmä, jonka uusi kaupunkiympäristölautakunta nimeää.

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää nimetä keskuudestaan neljä jäsentä Satava-Kakskerran osayleiskaavan ohjausryhmään. Kaupunkiympäristötoimialan viranhaltijoista ohjausryhmään esitetään nimettäväksi yleiskaavainsinööri Olavi Ahola ja kaavoitusinsinööri Andrei Panschin.

PäätösKaupunkiympäristölautakunta päätti nimetä Satava-Kakskerran osayleiskaavan ohjausryhmään Saara Ilvessalon, Olli A. Mannin, Petra Peltosen ja Seppo Muurisen. Viranhaltijoista ohjausryhmään valittiin yleiskaavainsinööri Olavi Ahola ja kaavoitusinsinööri Andrei Panschin.

Jakelu

aoAhola Olavi
aoIlvessalo Saara
aoManni Olli A.
aoMuurinen Seppo
aoPanschin Andrei
aoPeltonen Petra