Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta3109.01.20181

12642-2017 (660, 065)

Suunnittelupalveluiden puitejärjestelysopimus, hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Käynnistetään tarjouspyynnön hyväksymisellä hankinta Suunnittelupalveluiden puitejärjestelysopimus ajalle 15.4.2018 (tavoite) - 31.12.2020, lisäksi optiot vuosille 2021 ja 2022.

Kylk § 31

Kaupunkirakentamisen palvelualue, kaupunkiympäristön toteutussuunnitteluyksikkö, kadunsuunnittelupäällikkö Kari Linnakoski 2.1.2018:

Kaupunkirakentaminen on pyytämässä tarjouksia suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden puitejärjestelysopimuksesta ajalle 15.4.2018 (tavoite) –31.12.2020. Tämän jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa vuodelle 2021 ja vuodelle 2022. Puitejärjestely koskee yhdeksää suunnittelutoimialaa (SKOL ry:n toimialaryhmittely ja -määritelmät), jotka ovat:

1)   Tie-, katu- ja aluetekniikka

2)   Geotekniikka (geotekninen suunnittelu)

3)   Geotekniikka (pohjatutkimukset)

4)   Rakennetekniikka (rantalaitureiden, meluesteiden, tukimuurien yms. erikoisrakenteiden suunnittelu)

5)   Rakennetekniikka (uudisrakennus- ja korjauskohteiden rakennesuunnittelu)

6)   Siltatekniikka (siltasuunnittelu)

7)   Siltatekniikka (yleis- ja erikoistarkastukset ja niihin liittyvä korjaussuunnittelu)

8)   Vesihuolto ja –tutkimus

9)   Maisemasuunnittelu

Saatujen tarjousten pohjalta tehdään puitejärjestely. Puitejärjestelyyn valitaan kullakin suunnittelutoimialalla kuusi (6) palveluntuottajaa, jollei kelpoisuusehdot täyttäviä tarjoajia ja hyväksyttäviä tarjouksia ole vähemmän.

Enintään 60 000 euron arvoiset tilaukset tehdään siltä suunnittelutoimialan sopimuskumppanilta, jonka osaaminen ja kokemus kohdistuvat parhaiten hankinnassa olevaan suunnittelutoimeksiantoon. Kokemuksen ja osaamisen arvioinnissa käytetään tarjoukseen liitettyä vastaavan projektipäällikön ja pääsuunnittelijoiden referenssi – ilmoitusta.

Yli 60 000 euron arvoisissa tilauksissa kaikille ko. suunnittelutoimialan sopimustoimittajille lähetetään yhtä aikaa sähköpostilla tiedustelu, jossa on tilauksen kohde yksilöity. Tiedustelussa kerrotaan mihin tuleva valintapäätös tulee perustumaan ja kerrotaan hinnan ja laadun välinen painotus sekä laadun arviointiperusteet. Laadun arviointiperusteet voivat vaihdella tapauskohtaisesti. Sopimustoimittajan valinta voi perustua myös pelkkään hintaan. Sopimustoimittajat vastaavat tiedusteluun tarjouksella. Tarjoushinta muodostetaan käyttäen sopimuksen mukaisia yksikköhintoja (ns minikilpailutus).

Tarjouspyynnön liitteenä on puitejärjestelyn sisäinen ohjeistus, jossa hankintojen tekeminen on esitetty tarkemmin.

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden kilpailuttaa hankkeet myös julkisesti tai toimia kaupungin oman hankintaohjeen mukaisesti pienhankinnoissa, sitoutumatta puitejärjestelyyn kaikissa hankkeissa.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo huomioiden kaikkien puitejärjestelyn keston ajaksi suunniteltujen hankintasopimusten kokonaisarvo on sitoumuksetta noin 900 000 euroa (alv 0 %). Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään.

Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä.

Osatarjoukset hyväksytään siten, että tarjous voi sisältää tarjoutumisen yhden tai useamman suunnittelutoimialan tehtäviin. Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Palveluntuottajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi. Palveluntuottajalle on asetettu myös teknistä suorituskykyä ja ammatillista pätevyyttä koskevat vaatimukset. Kyseiset edellytykset ja vaatimukset on määritelty tarkemmin tarjouspyynnössä.

Palveluntuottajalla ei ole oikeutta vaihtaa nimettyjä henkilöitä kesken sopimuskauden ilman Tilaajan suostumusta.

Tarjoukset vertaillaan ja valitaan puitejärjestelyyn toimialakohtaisesti. Valintaperusteena kokonaistaloudellinen edullisuus. Arviointiperusteina ovat palvelun hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 30 % ja laadun 70 %. Palveluntuottajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa eri henkilöryhmien tuntiveloitushinta. Hintojen on sisällettävä kaikki kulut ja erityiset korvaukset. Vertailuhinta lasketaan painottamalla eri henkilöryhmille ilmoitettua tuntiveloitushintaa käyttäen painotuskertoimena eri henkilöryhmien arvioitua, tarjouspyynnössä ilmoitettua osuutta hankinnassa. Laadun osalta vertailu tehdään tarjouksessa ilmoitetun toimialan projektipäällikön, projektipäällikön varahenkilön ja suunnittelijoiden kokemuksen sekä tarjoajan toimintatapojen, teknisen valmiuden, menetelmien ja laadunvarmistuksen perusteella tarkemmin tarjouspyynnön liitteessä ilmoitetun mukaisesti.

Suunnittelutoimialalla Geotekniikka (pohjatutkimukset) veloitusperusteena käytetään työsuorituksen hintaa ja porakonekairauksessa työvuoron hintaa. Veloitushinnan tulee kalustovuokran lisäksi sisältää tutkimus-/mittaushenkilöstön kaikki kustannukset.

Tarjoushinnat ovat voimassa kiinteinä koko sopimuskauden. Optiokauden osalta palveluntuottaja voi ehdottaa hintojen muuttamista vain palveluntuottajasta itsestään riippumattomia olennaisia muutoksia vastaavasti, kuitenkin korkeintaan 2 %. Palveluntuottajan on esitettävä tilaajalle asianmukainen perustelu ja kirjallinen selvitys kustannusten kehityksestä.

Alihankkijoiden käyttö on mahdollista. Palveluntuottaja vastaa alihankkijoidensa työstä ja lopputuloksen laadusta kuin omastaan. Palveluntuottaja vastaa myös siitä, että alihankkija noudattaa omalta osaltaan Palveluntuottajalle asetettuja velvoitteita. Tilaaja voi perustellusta syystä kieltää Palveluntuottajaa käyttämästä tiettyä alihankkijaa.

Palveluntuottajan viivästyessä sovitusta aikataulusta palveluntuottajasta johtuvasta syystä, tilaaja on oikeutettu viivästyssakkoon, jonka suuruus on 0,2% koko toimeksiannon kokonaishinnasta kultakin täydeltä työpäivältä minkä suunnitelman tai sen osan luovuttaminen myöhästyy sovitusta välitavoitteesta tai sovitusta suunnitelman valmistumisesta. Viivästyssakkoa peritään enintään 24 % toimeksiannon kokonaishinnasta.

Tilaajalla on kaikki oikeudet toimeksiannon perusteella valmistettuun aineistoon, kun työ on kokonaan maksettu. Tilaajalla on työn maksettuaan oikeus muokata toimeksiantotyön tuloksia sekä tehdä niihin haluamiaan muutoksia. Palveluntuottaja ei tule esittämään mitään korvausvaatimuksia aineiston käytöstä. Lisäksi aineisto voidaan Tilaajan niin halutessa luovuttaa myös kolmannen osapuolen käyttöön ilman eri korvausta.

Turun kaupunki / Kaupunkiympäristötoimiala voi purkaa sopimuksen mikäli tilaaja havaitsee toistuvasti vakavia virheitä palveluntuottajan toiminnassa eikä palveluntuottaja suorita korjaavia toimenpiteitä asian kuntoon saattamiseksi viipymättä saatuaan siihen tilaajalta kirjallisen kehotuksen.

Liite 1Tarjouspyyntö

Liite 2Tarjouspyynnön liite 1 Laadun arviointiperusteet

Liite 3Tarjouspyynnön liite 5 Sopimusluonnos

Liite 4Tarjouspyynnön liite 6 Hankinnat puitejärjestelyn sisällä

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkiympäristölautakunta päättää:

- oikeuttaa kaupunkiympäristön toteutussuunnitteluyksikön pyytämään tarjouksia suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden puitejärjestelysopimuksesta ajalle 15.4.2018 (tavoite) –31.12.2020 sekä optiot vuosille 2021 ja 2022 tarjouspyyntöasiakirjojen 12642-2017 mukaisesti;

- oikeuttaa kaupunkiympäristön toteutussuunnittelun tekemään tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja tarkennuksia tarjouspyyntöön; sekä

- oikeuttaa toimialajohtaja Christina Hovin allekirjoittamaan tarjouspyynnön

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 31
Liite 1:Tarjouspyyntö
Liite 2:Tarjouspyynnön liite 1 Laadun arviointiperusteet
Liite 3:Tarjouspyynnön liite 5 Sopimusluonnos
Liite 4:Tarjouspyynnön liite 6 Hankinnat puitejärjestelyn sisällä