Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40113.10.20141
Kaupunginvaltuusto14927.10.20143

598-2013 (014)

Eron myöntäminen kaupunginhallituksen jäsenen ja puheenjohtajan tehtävistä sekä uuden jäsenen ja puheenjohtajan valitseminen kaupunginhallitukseen

Tiivistelmä: -

Kh § 401

Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 7.10.2014:

Kaupunginvaltuusto on 28.1.2013 § 8 päättänyt valita kaupunginhallitukseen 13 jäsentä ja heille kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi 2013-2014 sekä valita jäsenten keskuudesta kaupunginhallituksen puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan.

Kaupunginhallituksen jäseneksi ja puheenjohtajaksi valittiin Minna Arve, joka on pyytänyt eroa toiseen tehtävään siirtymisen vuoksi. Hänen tilalleen kaupunginhallituksen jäseneksi tulee jäljellä olevaksi toimikaudeksi valita uusi jäsen ja kaupunginhallitukselle tulee valita uusi puheenjohtaja.

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää myöntää Minna Arvelle pyytämänsä eron kaupunginhallituksen jäsenen ja puheenjohtajan tehtävistä päätöksentekopäivästä ja päättää valita kaupunginhallitukseen uuden jäsenen ja valita kaupunginhallitukselle uuden puheenjohtajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kv § 149

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää myöntää Minna Arvelle pyytämänsä eron kaupunginhallituksen jäsenen ja puheenjohtajan tehtävistä päätöksentekopäivästä ja päättää valita kaupunginhallitukseen uuden jäsenen ja valita kaupunginhallitukselle uuden puheenjohtajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

PäätösKaupunginvaltuusto päätti myöntää Minna Arvelle pyytämänsä eron kaupunginhallituksen jäsenen ja puheenjohtajan tehtävistä päätöksentekopäivästä ja valita Lasse Lindholmin hänen tilalleen kaupunginhallituksen jäseneksi ja puheenjohtajaksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Asian käsittely kokouksessa

Saarinen Li Anderssonin kannattamana esitti, että asia pannaan pöydälle.

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtajan totesi, että valtuuston työjärjestyksen 20 §:n mukaan asia, joka esitetään ensimmäisen kerran valtuustolle, pannaan pöydälle seuraavaan kokoukseen, jos vähintään seitsemäntoista valtuutetuista sitä pyytää.

Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, äänestävät "jaa", jos "ei" voittaa, on Saarisen pöydällepanoehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

Suoritetussa koneäänestyksessä 56 valtuutettua kannatti asian käsittelyn jatkamista ja 9 valtuutettua kannatti Saarisen pöydällepanoehdotusta, 1 tyhjä ja 1 poissa, joten asian käsittely jatkui.

Kattelus ehdotti, että Lasse Lindholm valitaan Minna Arven tilalle kaupunginhallituksen jäseneksi ja puheenjohtajaksi.

Li Andersson Lähteenmäen kannattamana teki seuraavansisältöisen ehdotuksen:

”Kaupunginvaltuusto päättää myöntää Minna Arvelle pyytämänsä eron kaupunginhallituksen jäsenen ja puheenjohtajan tehtävistä päätöksentekopäivästä ja päättää valita kaupunginhallitukseen uuden jäsenen. Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valitaan loppuvuodeksi Toni Eklund, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Katri Sarlund ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Pirjo Rinne.”

Toni Eklund ilmoitti, että hän ei ole käytettävissä kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi ja Katri Sarlund ilmoitti, että hän ei ole käytettävissä kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajaksi.

Toni Eklundin ja Katri Sarlundin ilmoitusten jälkeen puheenjohtaja totesi, että Li Anderssonin tekemää ehdotusta ei voida ottaa käsiteltäväksi ja että Katteluksen tekemän ehdotuksen lisäksi ei ole muita käsiteltäväksi otettavia ehdotuksia.

Näin ollen kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti myöntää Minna Arvelle eron kaupunginhallituksen jäsenen ja puheenjohtajan tehtävistä ja yksimielisesti Katteluksen ehdotuksesta valita Lasse Lindholmin kaupunginhallituksen jäseneksi ja puheenjohtajaksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Liite 1Äänestyslista

Jakelu

tpvKunnan Taitoa Oy
aoArve Minna
tpvIT-palvelut
aoLindholm Lasse


Liitteet:

Kv § 149
Liite 1:Äänestyslista