Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 280 14.12.2009 15

14599-2006 (421)

Varhaiskasvatuksen siirto opetustoimeen (Kj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus asetti 23.6.2009 työryhmän valmistelemaan varhaiskasvatuksen siirtoa opetustoimeen. Työryhmän loppuraportti luovutettiin kaupunginhallitukselle 12.10.2009. Raportissa on tarkasteltu varhaiskasvatuksen hallintoa muissa Suomen kunnissa, arvioitu nykymallin etuja ja kehittämistarpeita sekä arvioitu siirron vaikutuksia palvelujen, henkilöstön, talouden, hallinnon ja tilojen osalta. Kaupunginvaltuustolle esitetään, että varhaiskasvatus siirretään opetustoimen hallinnon alaisuuteen 1.8.2010 alkaen.

Kv § 280

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Äänestyslista

 

Valt. Rauno Artesola valt. Pasi Heikkilän kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

”Kaupunginvaltuusto toteaa, että työryhmän raportin mukaan varhaiskasvatus on osa perhepalvelujärjestelmää, jolle on hyvät toimintaedellytykset yhdistetyssä sosiaali- ja terveystoimessa. Ei ole tarkoituksenmukaista muuttaa hyvää käytäntöä.

 

Kaupunginvaltuusto päättää pysyttää varhaiskasvatuksen peruspalvelulautakunnan hallinnon alaisuudessa”.

 

Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Rauno Artesolan muutosehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 59 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta ja 6 valtuutettua kannatti valt. Rauno Artesolan ehdotusta, 2 poissa, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti, että varhaiskasvatus siirretään opetustoimen hallinnon alaisuuteen 1.8.2010 alkaen.

Jakelu

ilmOpetuslautakunta
ilmPeruspalvelulautakunta


Liitteet:

Kv § 280
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Äänestyslista