Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 54 16.02.2009 12

15426-2008 (613, 632)

Aloite Turun kauppatorin asemakaavaa ja kauppatorin alle suunnitellun pysäköintilaitoksen rakentamista koskevasta kansanäänestyksestä (Kj)

Tiivistelmä:

Turun kaupunginvaltuustolle on tehty aloite kuntalain 30 §:n mukaisen neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Turun kauppatorin asemakaavasta ja kauppatorin alle suunnitellun pysäköintilaitoksen rakentamisesta. Aloitteen tekijöinä on yli viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista, minkä tähden valtuuston on kuntalain 31 §:n mukaan viipymättä päätettävä, toimitetaanko aloitteessa tarkoitettu kansanäänestys. Kaupunginhallitus ehdottaa, että aloitteessa tarkoitettua kansanäänestystä ei toimiteta.

Kv § 54

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Äänestyslista

 

Puheenjohtajan avattua keskustelun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen ilmoitti, että hänen esittelytekstissään kohdan ”Kunnan tiedotusvelvollisuus” viimeisessä kappaleessa, joka alkaa ”Vaihtoehtojen esittelyssä tulisi…”, on virhe ja totesi korjauksena, että kappaleessa mainittuja pysäköintitaloja ei ole hyväksytty keskustan vaihekaavan hyväksymisen yhteydessä.

 

Keskustelun kuluessa valt. Mirka Muukkonen valt. Olavi Mäenpään kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

”Kaupunginvaltuusto päättää, että aloitteessa tarkoitettu kansanäänestys Turun kauppatorin asemakaavasta ja kauppatorin alle rakennettavasta pysäköintilaitoksesta toimitetaan”.

 

Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa on valt. Mirka Muukkosen ehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 40 valtuutettu kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta ja 27 valtuutettua kannatti valt. Mirka Muukkosen ehdotusta, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti, että aloitteessa tarkoitettua kansanäänestystä Turun kauppatorin asemakaavasta ja kauppatorin alle rakennettavasta pysäköintilaitoksesta ei toimiteta.

Jakelu

ilmSöderholm Henry


Liitteet:

Kv § 54
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Äänestyslista