Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 59 16.02.2009 17

9943-2005 (612)

Turun arkkitehtuuripoliittinen ohjelma (Yj)

Tiivistelmä:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston johdolla on valmisteltu ehdotus Turun arkkitehtuuripoliittiseksi ohjelmaksi. Kaupunginvaltuustolle esitetään arkkitehtuuripoliittisen ohjelman hyväksymistä kuitenkin siten, että kansallisen kaupunkipuiston statuksen hakemisesta päätetään erillisen valmistelun pohjalta.

Kv § 59

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Turun arkkitehtuuripoliittinen ohjelma

 

Liite 3                                 Äänestyslista

 

Valt. Pirjo Rinne valt. Jukka Kärkkäisen kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

”Sivulle 7, missä asetetaan tavoitteet arkkitehtuuripolitiikalle, ensimmäiseen kohtaan lisätään sana esteettömyyden.

 

Kyseinen kohta kuuluu siis:

 

Turun arkkitehtuuripolitiikan tavoitteena on:

 

”-vakiinnuttaa suunnittelu- ja rakentamiskäytäntö, joka ottaa huomioon kaupungin identiteetin, rakennuskulttuurin ja esteettömyyden”.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa on valt. Pirjo Rinteen ehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 17 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta, 49 valtuutettua kannatti valt. Pirjo Rinteen ehdotusta ja 1 tyhjä, joten valt. Pirjo Rinteen ehdotus hyväksyttiin.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä liitteenä olevan Turun arkkitehtuuripoliittisen ohjelman kuitenkin siten, että kansallisen kaupunkipuiston statuksen hakemisesta päätetään erillisen valmistelun pohjalta ja muutettuna siten

 

että sivulle 7, missä asetetaan tavoitteet arkkitehtuuripolitiikalle, ensimmäiseen kohtaan lisätään sana ”esteettömyyden”.

 

Kellon tultua klo 23.00 puheenjohtaja esitti valtuuston työjärjestyksen 25 §:n mukaisesti valtuuston päätettäväksi, että tässä kokouksessa käsitellään vielä esityslistan seuraava asia 18 ja että muut käsittelemättä olevat asiat siirretään käsiteltäviksi seuraavassa kokouksessa.

 

Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Jakelu

ilmYmpäristö- ja kaavoituslautakunta


Liitteet:

Kv § 59
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Arkkitehtuuripoliittinen ohjelma
Liite 3:Äänestyslista