Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 58 16.02.2009 16

4176-2006 (613, 627)

III kaupunginosan Kivenhakkaajankadun ja Kupittaankadun katualueiden osien asemakaavanmuutos-, tonttijaonmuutos- ja tonttijakoehdotus (os. Itäinen Pitkäkatu 64) "Kivenhakkaaja" (11/2006) (Yj)

Tiivistelmä:

Asemakaavatoimisto on laatinut III kaupunginosaan asemakaavanmuutosehdotuksen, jonka tavoitteena on muodostaa sosiaali- ja terveystoimen palvelutarjontaa varten korttelialue, johon saa sijoittaa palvelukeskuksen siihen liittyvine asuntoineen. Asemakaavanmuutosehdotus mahdollistaa Kivenhakkaajanpolku €nimisen jalankululle ja polkupyöräilylle varatun katualueen rakentamisen Itäisen Pitkäkadun ja Kupittaankadun välille. Kaavamuutosalueen rakennusoikeus on 2.567 k-m2.

Kv § 58

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Selostus

 

Liite 3                                 Tilastolomake

 

Liite 4                                 Äänestyslista

 

Valt. Elina Rantanen valt. Martti Wallasvaaran kannattamana ehdotti asian palauttamista.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattava asian käsittelyn jatkamista, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa on valt. Elina Rantasen palautusehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 49 valtuutettua kannatti asian käsittelyn jatkamista, 17 valtuutettua kannatti valt. Elina Rantasen palautusehdotusta, 1 tyhjä, joten asian käsittely jatkui.

 

Valt. Pirjo Rinne valt. Sauli Saarisen kannattamana teki seuraavan ponsiehdotuksen:

 

”III kaupunginosan Kivenhakkaajankadun ja Kupittaankadun korttelialueelle suunnitellaan vammaisten nuorten ja aikuisten palvelutalo, siten että asuntojen väliin tulee sisäpiha”.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä asemakaavatoimiston laatiman 15.2.2008 päivätyn ja 4.11.2008 lausuntojen perusteella muutetun III kaupunginosan Kivenhakkaajankadun ja Kupittaankadun katualueen osien asemakaavanmuutosehdotuksen.

Samalla kaupunginvaltuusto päätti, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako/tonttijaonmuutos: 3-14-11.

 

Valt. Pirjo Rinteen ponsiehdotus päätettiin saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

Jakelu

ilmLounais-Suomen ympäristökeskus
ilmKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
ilmPeruspalvelulautakunta
ilmRakennuslautakunta
ilmTilaliikelaitoksen johtokunta
ilmVesiliikelaitoksen johtokunta
ilmYmpäristö- ja kaavoituslautakunta


Liitteet:

Kv § 58
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Selostus, Kivenhakkaaja
Liite 3:Tilastolomake, Kivenhakkaaja
Liite 4:Äänestyslista