Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 57 16.02.2009 15

9845-2005 (613, 627)

I kaupunginosan korttelin 34 sekä Helsinginkadun katualueen ja Tuomaanrannan puistoalueen asemakaavanmuutos-, tonttijaonmuutos- ja tonttijakoehdotus (os. Helsinginkatu 15) "Jokikatu" (29/2005)(Yj)

Tiivistelmä:

Asemakaavatoimisto on laatinut I kaupunginosaan asemakaavanmuutosehdotuksen, jonka tavoitteena on määrätä suojelluksi kulttuurihistoriallisesti merkittäviä tuotantorakennuksia ja määritellä tontille uudisrakennusoikeutta täydennysrakentamista varten. Kaavamuutosalueen kokonaisrakennusoikeus on noin 19.000 k-m2. Suojelumääräyksellä sr-1 määriteltyjen rakennusten kerrosala on 5.460 m2.

Kv § 57

 

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Selostus

 

Liite 3                                 Tilastolomake

 

Liite 4                                 Äänestyslista

 

Valt. Katri Sarlund valt. Mikaela Sundqvistin kannattamana ehdotti asian palauttamista.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa on valt. Katri Sarlundin palautusehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 45 valtuutettua kannatti asian käsittelyn jatkamista ja 22 valtuutettua kannatti valt. Katri Sarlundin palautusehdotusta, joten asian käsittely jatkui.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä asemakaavatoimiston laatiman 14.8.2008 päivätyn ja 7.11.2008 lausuntojen perusteella muutetun I kaupunginosan korttelin 34 sekä Tuomaanrannan puistoalueen ja Helsinginkadun katualueen osan asemakaavanmuutosehdotuksen.

Samalla kaupunginvaltuusto päätti, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako/tonttijaonmuutos: 1-34-6 ja 7.

Jakelu

ilmLounais-Suomen ympäristökeskus
ilmNCC Rakennus Oy
ilmYH Länsi-Suomi Oy
ilmKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
ilmRakennuslautakunta
ilmTilaliikelaitoksen johtokunta
ilmVesiliikelaitoksen johtokunta
ilmYmpäristö- ja kaavoituslautakunta


Liitteet:

Kv § 57
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Selostus (I) 1-34 ym. "Jokikatu"
Liite 3:Tilastolomake (I) 1-34 ym. "Jokikatu"
Liite 4:Äänestyslista