Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 56 16.02.2009 14

4104-2005 (613)

Raunistulan kaupunginosan korttelien 19 (osa), 23 ja 47 sekä eräiden virkistys-, katu- ja liikennealueiden asemakaavan- ja tonttijaonmuutosehdotus "Alfa Barker + Raunistulan siilot" (6/2005) (Yj)

Tiivistelmä:

Asemakaavatoimisto on laatinut Raunistulan kaupunginosaan asemakaavanmuu-tosehdotuksen, jonka tarkoituksena on pääosin entisen teollisuusalueen muuttaminen asuin- ja työpaikka-alueiksi. Asemakaavanmuutos mahdollistaa alueen kehittymisen siten, että yhdyskuntarakennetta tiivistetään olemassa olevan kaupunkirakenteen sisällä muodostamalla mm. kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen asuin- ja työpaikka-alue keskustan tuntumaan yleiskaavan tavoitteiden mukaisesti. Kaavamuutoksen tavoitteena on kaavaan otetuilla suojelumääräyksillä vaalia kulttuurihistoriallisia ja kaupunkikuvallisia arvoja. Tavoitteena on lisäksi liikenneturvalli-suuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen sekä kestävien liikennemuotojen tukeminen. Korttelialueiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on 87.270 k-m2, jossa on lisäystä voimassaolevaan kaavaan nähden 5.646 k-m2.

Kv § 56

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Selostus

 

Liite 3                                 Tilastolomake

 

Liite 4                                 Äänestyslistat

 

Valt. Pauli Kossila valt. Olavi Mäenpään kannattamana ehdotti asian palauttamista.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa on valt. Pauli Kossilan palautusehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 53 valtuutettu kannatti asian käsittelyn jatkamista ja 14 valtuutettua kannatti valt. Pauli Kossilan palautusehdotusta, joten asian käsittely jatkui.

 

Valt. Raija Eeva valt. Olavi Mäenpään kannattamana ehdotti, että asia pannaan pöydälle.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja totesi, että pöydällepanoehdotus vaatii työjärjestyksen edellyttämän 17 valtuutetun kannatuksen asian ollessa ensimmäisen kerran käsittelyssä ja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista äänestävät ”jaa”, ja ne valtuutetut, jotka kannattavat valt. Raija Eevan pöydällepanoehdotusta äänestävät ”ei”. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 52 valtuutettua oli asian käsittelyn jatkamisen kannalla, 15 valtuutettu valt. Raija Eevan pöydällepanoehdotuksen kannalla, minkä johdosta puheenjohtaja totesi, että asian käsittely jatkui.

 

Valt. Mirka Muukkonen valt. Jukka Kärkkäisen kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

”Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä asemakaavatoimiston laatiman 22.1.2008 päivätyn, 3.4.2008 lausuntojen, 13.5.2008 ympäristö- ja kaavoituslautakunnan päätöksen ja 3.10.2008 Lounais-Suomen ympäristökeskuksen kanssa käytyjen neuvottelujen perusteella muutetun Raunistulan kaupunginosan korttelien 19 (osa), 23 ja 47 sekä eräiden virkistys-, katu- ja liikennealueiden asemakaavanmuutosehdotuksen siten muutettuna, että

 

kaavasta poistetaan suunnitellut kerrostalot Barkerin tehdasrakennusten vierestä (AK-2) ja säilytetään Barkerin rakennusten kokonaisuus.

 

Barkerin entinen asuintalo vuodelta 1947, ns. ”vihreä talo”, merkitään suojeltavaksi kaavamääräyksellä, jonka mukaan rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa eikä siinä suorittaa sellaisia lisä-, rakentamis- tai muutostöitä, jotka tärvelevät julkisivujen tai vesikaton rakennustaiteellista tai kulttuurihistoriallista arvoa tai tyyliä.

 

Samalla kaupunginvaltuusto päättää, että asemakaavanuutoksen yhteydessä hyväksytään sitovat tonttijaonmuutokset: (Raunistula) 81-18 tontit 28 ja 29 sekä (Raunistula) 81-23 tontit 21-45.”

 

Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa on valt. Mirka Muukkosen ehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 53 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta ja 14 valtuutettua kannatti valt. Mirka Muukkosen ehdotusta, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Valt. Mirka Muukkonen valt. Pentti Kososen kannattamana teki seuraavan ponsiehdotuksen:

 

”Toijalan radan viereen sijoittuva Raunistulantien jatke rakennetaan ennen alueen purku- ja rakennustöiden aloittamista”.

 

Valt. Pentti Kosonen valt. Jarmo Laivorannan kannattamana teki seuraavan ponsiehdotuksen.

 

”Kaupunginhallitus ja rakennuslautakunta valvoessaan ”Alfa Barker + Raunistulan siilot” –kaavan toteutusta rakennuslupavaiheessa kiinnitetään erityistä huomiota eri liikennemuotojen, melun ja tärinän aiheuttaman asumisviihtyvyyshäirinnän torjuntaan käytettävissä olevin rakennusteknisin keinoin

 

ja että

 

kaupunginhallitus huolehtii myös kaava-alueen asukkaiden turvallisuudesta ja suojelusuunnitelmista niiden riskien osalta, joita Toijalan radan vaarallisten aineiden kuljetukset alueella aiheuttavat”.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä asemakaavatoimiston laatiman 22.1.2008 päivätyn, 3.4.2008 lausuntojen, 13.5.2008 ympäristö- ja kaavoituslautakunnan päätöksen ja 3.10.2008 Lounais-Suomen ympäristökeskuksen kanssa käytyjen neuvottelujen perusteella muutetun Raunistulan kaupunginosan korttelien 19 (osa), 23 ja 47 sekä eräiden virkistys-, katu- ja liikennealueiden asemakaavanmuutosehdotuksen.

 

Samalla kaupunginvaltuusto päätti, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitovat tonttijaonmuutokset: (Raunistula) 81-19 tontit 28 ja 29 sekä (Raunistula) 81-23 tontit 21-45.

 

Valt. Mirka Muukkosen ja valt. Pentti Kososen ponsiehdotukset päätettiin saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

Jakelu

aoAlfa Center Oy
ilmLounais-Suomen ympäristökeskus
ilmMuistutuksen tekijä
ilmKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
ilmRakennuslautakunta
ilmTilaliikelaitoksen johtokunta
ilmVesiliikelaitoksen johtokunta
ilmYmpäristö- ja kaavoituslautakunta


Liitteet:

Kv § 56
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Selostus
Liite 3:Tilastolomake
Liite 4:Äänestyslista