Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala 
Loppupvm 31.5.2021, Toimialajohtaja/sarja 10717.05.2021 

6086-2021 (02 08 00)

Virtuaalisen pakopelin teknisen toteutuksen hankinta

Turun kaupunki viettää kuluvana vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlaa. Koronapandemian aikana lapsiin ja nuoriin kohdistuneiden monien rajoitusten ja suositusten vuoksi olisi tärkeää löytää erityisesti lapsille ja nuorille sopivia kulttuuria ja liikuntaa yhdistäviä ja ulkoilmassa toteutettavia tapoja juhlistaa kulttuuripääkaupunkivuoden merkkivuotta. Virtuaalisesti toteutettava pakopeli olisi mielenkiintoinen ja mukava tapa viettää aikaa ulkona yhdessä pienissä ryhmissä ja oman perheen kesken.

Sivistystoimialalla on jo käytössä lisätyn todellisuuden (AR) mobiilisovellus Åppi, jossa on tällä hetkellä koululaisille tehtyä opetussisältöä. Sovellusta on mahdollista muuttaa siten, että tarjolle tulee opetussisältöjen lisäksi myös pakopeli. Sovelluksen päivittäminen ei vaikuta jo olemassa oleviin opetussisältöihin.

Pakopeli olisi ilmaiseksi käyttäjien pelattavissa käytössä jo olevan Åppi-sovelluksen avulla. Pakopelin sisältö on tarkoitus rakentaa siten, että peliä pelataan videoiden avulla. Videot sijoittuvat osittain lisätyn todellisuuden maailmaan ja osin toteutetaan normaalin videon tapaan. Nuorisopalveluiden viestintäpajalla on mahdollisuus toteuttaa videoiden kuvaus ja videoilla esiintyy oikeita ihmisiä.

Pakopelin teknisestä toteutuksesta on pyydetty tarjous CTRL Reality Oy:lta, joka vastaa myös Åppi-sovelluksen ylläpidosta. Tarjous sisältää päivitykset ja lisätyöt pakopelin sisältöä varten ja sen kokonaishinta on 13 000 € (ALV 0 %).

Hankinta on perusteltua tehdä teknisen ratkaisun osalta Åppi-sovellusta ylläpitävältä taholta, jolloin myös pakopeliä varten tarvittavien lisäominaisuuksien ylläpito sisältyy olemassa olevaan ylläpitosopimukseen. Koska hankinnan arvo on alle 20 000 euroa, voidaan se toteuttaa suorana ostona.

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisella sopimuksella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn hankintaoikaisun, valitusoikeuden tai otto-oikeuden perusteella.

Pakopelin teknisen toteutuksen kustannukset 13 000 € (ALV 0 %) kohdistetaan vapaa-aikatoimialan kustannuspaikalle 26000.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

PäätösPäätin tilata virtuaalisen pakopelin teknisen toteutuksen CTRL Reality Oy:lta saadun tarjouksen mukaisesti enintään 13 000 eurolla (ALV 0 %). Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 26000.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta.

 

 

Minna Sartes

toimialajohtaja

Jakelu

aoCTRL Reality Oy
tiedKonsernihallinto, vapaa-aikatoimialan talouden toimialapalvelu
tiedKulttuurilautakunta
tiedVapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut