Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5119.05.20215

5782-2021 (10 03 02)

Samuelin poloneesi -tapahtuman anomus konserttitalon minimivuokrasta

Tiivistelmä: -

Kultlk § 51

Intendentti Nikke Isomöttönen 6.5.2021:

Kansanmusiikkiliitto/tuottaja Sheri Toivomäki on jättänyt anomuksen Turun konserttitalon käytöstä minimivuokralla Turussa 11. - 13.3.2022 järjestettävän Samuelin Poloneesi -tapahtuman järjestämiseksi.

Anomuksen mukaan tapahtuman tavoitteena on tuoda monipuolisesti esille kotimaisten muusikkojen soittamaa kansanmusiikkia ja esitellä erityisesti maakunnan paikallista kansanmusiikkia valtakunnallisesti. Tapahtuma myös ylläpitää kansanmusiikinperinteitä ja tuo kansanmusiikkia näkyväksi kansallisesti tavoittaen myös uusia yleisöjä kansanmusiikin pariin.

Anomuksessa todetaan tapahtuman kokoavan vuosittain satoja pelimanneja ympäri Suomen soittamaan ja tanssimaan kansanmusiikkia yhdessä. Ohjelmistoon kuuluu musiikkia perinteisestä pelimannimusiikista ammattilaismuusikkojen soittamaan nykykansanmusiikkiin. Turun Samuelin Poloneesissa halutaan huomioida myös kaksikielisyys ja pitää yllä saaristolaisuusteemaa. Tapahtumaviikonlopun aikana on tarkoitus järjestää erilaisille kohderyhmille sopivia tapahtumia.

Turun kaupunki on mainittu Samuelin Poloneesin pääyhteistyökumppanina ja tapahtuman toinen tuottaja on Varsinais-Suomen kansanmusiikkiyhdistys ry. yhdessä Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa. Mukana yhteistyössä ovat myös Turun kansantanssin ystävät ry, Turun Kiikurit ry, Fyyrkantti ry, Turku Folks! -orkesteri. Mainitut paikallistoimijat olivat aktiivisesti mukana myös Europeade 2017 -tapahtumassa.

Turun kaupungin tapahtumapalvelut/Tomi Karjalainen on hakemuksen johdosta todennut, että Turun kaupunki on pyrkinyt hakemaan yhteistyötä Kansanmusiikkiliiton kanssa vuonna 2017 järjestetyn Europeade-tapahtuman jatkoksi. Kaupungin tavoitteena on tiivistää yhteistoimintaa ja saada Europeade-tapahtuma Turkuun uudelleen viimeistään, kun kaupunki täyttää 800 vuotta vuonna 2029. Samuelin poloneesi on tärkeä välihanke yhteistyön ylläpitämiseksi, tuo Turkuun sopivaa kaupunkitunnelmaa, elävöittää keskustaa ja tuo matkailutuloja. Tietoisuutta Turusta sekä ”Turku Saariston pääkaupunki” -teemaa halutaan myös tuoda esiin kansallisesti ja kansainvälisesti.

Kulttuurilautakunta on 19.09.2018 § 95 päättänyt Turun kaupunginorkesterin ja konserttitalon hinnoittelun perusteiden tarkentamisesta. Määritettyjen perusteiden mukaan Samuelin poloneesi -tapahtuma ei täytä minimivuokratason myöntämisen edellytyksiä.

Tapahtumapalveluiden arvioon perustuen tapahtuma on Turun kaupungille merkittävä tapahtuman sisällön vuoksi sekä vuodelle 2029 tavoiteltavan kansainvälisen Europeade-suurtapahtuman mahdollistamiseksi.

Edellä esitetyn perusteella on tarkoituksenmukaista, että lautakunnan määrittämää minimivuokratasoa Konserttitalon käytöstä voidaan soveltaa kyseessä olevaan Samuelin poloneesi -tapahtumaan.

Oheismateriaali 1Anomus minimivuokrasta

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että Turussa 11. - 13.3.2022 järjestettävän Samuelin Poloneesi -tapahtuman toteuttamiseksi konserttitalon vuokran määrittelyssä voidaan käyttää kulttuurilautakunnan päättämää minimivuokratasoa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvXXXXX