Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta3621.04.20214

4355-2021 (07 02 01)

Edustajien nimeäminen Suomen museoliiton 98. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville 26. - 27.5.2021 Turkuun

Tiivistelmä: -

Kultlk § 36

Museopalvelujohtaja Juhani Ruohonen:

Vuoden 2021 valtakunnalliset museopäivät ja Suomen museoliiton 98. vuosikokous pidetään 26. - 27.5.2021 Turussa. Museopäivien teemana on Tarinat ja tunteet. Elämme tarinoiden ja voimakkaiden tunnereaktioiden maailmassa. Vetoavalla narratiivilla voi saada aikaan suuria yhteiskunnallisia muutoksia, ja tunteiden merkitys päätöksenteossa ymmärretään yhä paremmin. Museoilla on rooli osana tätä yhteiskunnallista muutosta. Millä ja kenen tarinoilla vaikutamme uskomuksiin, arvoihin, ihanteisiin tai maailmankuvaan? Onko tarinateollisuus imaissut museot jo liiaksi mukaansa, vai opettelemmeko vasta hyödyntämään tunteisiin vetoamisen potentiaalia? 

Museopäivät ja vuosikokous toteutetaan virtuaalitapahtumana Liveto-alustalla. Alustalla on mahdollista katsoa ja kuunnella Turun kaupunginteatterista striimattua ohjelmaa, keskustella muiden osallistujien kanssa, osallistua digiopastuksille turkulaisiin museokohteisiin sekä tutustua palveluntarjoajiin EXPO-alueella. Mikäli koronarajoitukset sen sallivat, avataan myöhemmin ilmoittautuminen myös paikan päällä osallistumiselle. 

Museopäivät päättää Museopalkintogaala, jossa julkistetaan mm. Vuoden museo –palkinto. Apteekkimuseo ja Qwenselin talo on yksi Vuoden museo-kilpailun kolmesta finalistista. Vuosikokous on torstaina 27.5.2021 alkaen klo 14. Museopäivät järjestetään yhteistyössä Turun museokeskuksen ja turkulaisten museoiden kanssa. 

Museopäivien ohjelma ja ilmoittautuminen:

https://www.lyyti.fi/ilmoittaudu/Valtakunnalliset_museopaivat_j_0050

Liite 1Kutsu valtakunnallisille museopäiville 2021

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Suomen museoliiton 98. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Turkuun 26. - 27.5.2021 kolme äänivaltaista edustajaa. Kukin edustaja voi käyttää vain yhtä ääntä.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajille korvataan osallistumiskulut KVTES:n (viranhaltijat) ja hallintosäännön 173 § (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Kulut suoritetaan museopalvelujen kustannuspaikalta 26400.

PäätösKulttuurilautakunta päätti nimetä äänivaltaisiksi edustajiksi Suomen museoliiton 98. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Turkuun 26. - 27.5.2021 Terhi Vörlund-Walleniuksen, Hannele Mustosen ja Mervi Uusitalo-Heikkisen. Kukin edustaja voi käyttää vain yhtä ääntä.

Lisäksi kulttuurilautakunta päätti, että edustajille korvataan osallistumiskulut KVTES:n (viranhaltijat) ja hallintosäännön 173 § (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Kulut suoritetaan museopalvelujen kustannuspaikalta 26400.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut


Liitteet:

Kultlk § 36
Liite 1:Kutsu valtakunnallisille museopäiville 2021