Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta4122.04.20205

10998-2019 (02 05 01)

Taidekeskus Into ry:n oikaisuvaatimus

Tiivistelmä: -

Kultlk § 41

Vapaa-aikatoimialan hallinto, kulttuurisihteeri Niina Niemi-Nagy:

Taidekeskus Into ry on tehnyt oikaisuvaatimuksen kulttuurilautakunnan 26.2.2020 § 13 tekemästä kulttuurin vuoden 2020 harrastustoiminta-avustuksia koskevasta päätöksestä, jossa Taidekeskus Into ry:n hakemus on hylätty.

Oikaisuvaatimuksen perusteina Taidekeskus Into ry toteaa, että heidän hakemuksensa on siirretty käsiteltäväksi väärään kategoriaan, eikä asiassa toteudu hallintolaissa määritetyt hyvän hallinnon oikeusperiaatteet, joiden mukaan hallinnossa asioivia on kohdeltava tasapuolisesti, toimien on oltava puolueettomia ja oikeassa suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden.

Kulttuurilautakunta myöntää vuosittain avustuksia turkulaisille yhdistyksille, yhteisöille ja työryhmille, joiden toiminta liittyy taiteen harjoittamiseen tai harrastamiseen. Lisäksi kulttuurilautakunta jakaa vuosittain henkilökohtaisia apurahoja turkulaisille taiteilijoille. Avustusten ja apurahojen pääpaino on ammattitaiteilijoiden tukemisessa. Kulttuurilautakunnan avustukset ja apurahat on tarkoitettu ainoastaan taiteellisen sisällön tuottamiseen, ei esimerkiksi matkakuluihin, opintoihin, laitehankintoihin, julkaisutoimintaan tai tallenteisiin, esiintymismatkoihin tai -asuihin. Toimitilakustannuksia voi sisällyttää anomukseen. Avustuksia ja apurahoja myönnettäessä noudatetaan kaupunginhallituksen 4.4.2016 § 143 hyväksymiä yleisohjeita sekä kulttuurilautakunnan 16.9.2015 § 123 hyväksymiä periaatteita ja ohjeita

Kyseessä oleva avustus kuuluu kulttuurilautakunnan päätöksen mukaiseen kategoriaan 3; Kulttuurin harrastustoiminta-avustukset.

Arvioinnin perusteena on asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen, harrastaja- ja osallistujamäärät sekä toiminnan laatu.

Kulttuurilautakunnan avustus- ja apurahapäätökset ovat harkinnanvaraisia ja pohjautuvat virkamiesvalmisteluun sekä lautakunnan käymään lähetekeskusteluun. Päätöstä tehdessään lautakunta on arvioinut hakijoiden toimintaedellytyksiä sekä avustuksen vaikutusta toimijoiden talouteen. Avustukset on valmisteltu ja myönnetty käytettävissä olevan taloudellisen mitoituksen mukaan.

Hyvän hallinnon mukaan avustukset on valmisteltu tasapuolisesti, puolueettomasti ja oikeassa suhteessa tavoiteltuun päämäärään nähden, kaikkia hakijoita arvioiden. Asian esittelijä ja valmistelijat ovat tavanneet ja kuulleet Taidekeskus Into ry:n edustajan näkemyksen yhdistyksen toimintaedellytyksistä.

Kulttuurin harrastustoiminta-avustusten myöntämistä on valmistelu- ja päätöksentekoprosessissa pyritty katsomaan kokonaisuutena.

Kulttuurikeskus Into ry:n oikaisuvaatimus tulee hylätä. Asiaa koskeva kulttuurilautakunnan päätös 26.02.2020 § 13 ei ole syntynyt virheellisen kategorian vuoksi, lautakunta ei ole päätöstä tehdessään ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös ole muutoinkaan lainvastainen taikka epätarkoituksenmukainen.

Liite 1Taidekeskus Into ry:n oikaisuvaatimus

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää edellä esitetyin perustein hylätä oikaisuvaatimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTaidekeskus Into ry
tpvXXXXX


Liitteet:

Kultlk § 41
Liite 1:Taidekeskus Into ry:n oikaisuvaatimus