Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5210.04.20197

13349-2018 (02 08 00, 07.03)

Turun kaupunginkirjaston paikannus- ja suosittelupalvelun hankinta

Tiivistelmä: -

Kultlk § 52

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettu laki 6.1 § 3) kohta.

Turun kaupunginkirjastolta palvelupäällikkö Kaisa Hypen, palvelupäällikkö Asko Autio ja informaatikko Aki Pyykkö sekä strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Tapani Järvinen 25.3.2019:

Turun kaupungin strateginen hankinta on vapaa-aikatoimialan toimeksiannosta pyytänyt tarjouksia Turun kaupunginkirjastoon hankittavan paikannus- ja suosittelupalvelun toteutuksesta ja ylläpidosta.

Hankinta toteutetaan rajoitetulla menettelyllä, johon liittyvät osallistumishakemukset tuli toimittaa 11.1.2019 klo 11:00 mennessä. Turun kaupungin kulttuurilautakunta on päätöksellään 30.1.2019 § 6 valinnut tarjouskilpailuun mukaan otettavat palveluntuottajat.

Tarjouspyyntö lähetettiin 28.2.2019 samanaikaisesti niille ehdokkaille, jotka hankintayksikkö on valinnut tarjousmenettelyyn ja jotka olivat edelleen mukana tarjouskilpailussa.

Hankinnasta ei esitetty kysymyksiä.

Annettuun määräaikaan 18.3.2019 klo 11 mennessä saatiin tarjoukset molemmilta kahdelta tarjousmenettelyyn valituilta palveluntuottajilta Citynomadi Oy:ltä ja Gispositio Oy:ltä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot oli asetettu jo edellisessä vaiheessa eli osallistumishakemuksessa.

Tarjoukset arvioitiin ja vertailtiin kahdessa vaiheessa:

1.   Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

2.   Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä ostettavilta palveluilta edellytettiin.

Arvioinnissa todettiin molempien tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.  

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

1. Hinta, enimmäispisteet 60

Vertailussa halvin kokonaishinta saa enimmäispisteet 60. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 60).

2. Laatu, enimmäispisteet 40

Laatua arvioidaan suosittelutoiminnon, paikannuksen ja henkilökunnan raporttien monipuolisuuden, toiminnallisuuden, käytettävyyden ja ilmeen perusteella. Laadun arviointi ja pisteytys esitetään erillisellä liitteellä.

Liite 1Laadun arviointi ja pisteytys

Enimmäispistemäärä on 100 pistettä. Laadun arvioinnin ja pisteytyksen suoritti Tilaajan asiantuntijaryhmä.

Tarjousten vertailu esitetään erillisellä liitteellä.

Liite 2Tarjousten vertailutaulukko

Tarjousten vertailussa parhaat pisteet sai Gispositio Oy.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää edellä esitetyin perustein, että sopimus solmitaan Gispositio Oy:n kanssa, tarjotuin hinnoin sekä muutoin tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

Hankintayksikköjä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisilla sopimuksilla. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCitynomadi Oy
aoGispositio Oy
tiedVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
tpvXXXXX


Liitteet:

Kultlk § 52
Liite 1:Laadun arviointi ja pisteytys
Liite 2:Tarjousten vertailutaulukko