Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta630.01.20196

13349-2018 (02 08 00, 07.03)

Turun kaupunginkirjaston paikannus- ja suosittelupalvelu

Tiivistelmä: -

Kultlk § 6

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettu laki 6.1 § 3) kohta.

Strateginen hankinta, hankinta-asiantuntija Tapani Järvinen 23.1.2019:

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt osallistumishakemuksia rajoitettuun neuvottelumenettelyyn koskien Turun kaupunginkirjastoon hankittavaa paikannus- ja suosittelupalvelua.

Rajoitettu neuvottelumenettely on kaksivaiheinen hankintamenettely, jossa hankintayksikkö valitsee osallistumishakemuksen jättäneiden soveltuvien tarjoajien joukosta ne, jotka se valitsee neuvottelemaan hankinnasta ja joille se lähettää tarjouspyynnön. Tarjouspyyntöä ei lähetetä muille kuin osallistumishakemuksen jättäneille ja kelpoisuusehdot täyttäville, valituille tarjoajille.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta on julkaistu 20.12.2018 ilmoitus osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi ja osallistumispyyntö liitteineen on julkaistu internetissä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa. Hankinnasta ei esitetty kysymyksiä.

Annettuun määräaikaan 11.1.2019 klo 11 mennessä saatiin osallistumishakemukset yhteensä kahdelta (2) palveluntuottajalta: Citynomadi Oy:ltä ja Gispositio Oy:ltä.

Osallistumispyynnössä ilmoitettiin, että hakemusten avaamisen jälkeen määräajassa saapuneet hakemukset tarkistetaan ja arvioidaan.

Ehdokkaiden kelpoisuus

Ehdokkaiden kelpoisuuden arvioinnin tarkoituksena on selvittää ehdokkaan edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioidaan ehdokkaille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Molemmat ehdokkaat täyttävät asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Hakemusten vertailu

Osallistumispyynnössä ilmoitettiin, että osallistumishakemuksen jättäneistä ehdokkaista valitaan kolme (3) kelpoisuusehdot täyttävää ehdokasta neuvotteluihin ja saamaan varsinaisen tarjouspyynnön, mikäli kelpoisuusehdot täyttäviä hakijoita ei ole vähemmän. Mikäli kelpoisuusehdot täyttäviä osallistumishakemuksia on enemmän kuin valittava määrä, valitaan referenssiensä perusteella kolme parhaat pisteet saanutta ehdokasta.

Osallistumishakemukseen liitetyt referenssit arvioi ja pisteytti Turun kaupunginkirjaston asiantuntijaryhmä.

Hankintaan saatiin vain kaksi osallistumishakemusta kelpoisuusehdot täyttäviltä ehdokkailta, joten hakemuksien vertailua ei tehty.

Neuvotteluihin ja varsinaisen tarjouspyynnön saamaan esitetään valittavan molemmat ehdokkaat.

Vapaa-aikatoimialan toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää edellä esitetyin perustein, että kelpoisuusehdot täyttävistä ehdokkaista valitaan molemmat ehdokkaat, Citynomadi Oy ja Gispositio Oy, neuvotteluihin ja saamaan varsinaisen tarjouspyynnön.

Hankintalain 80 §:n tai 81 §:n mukaisesti tarjoajaksi hyväksytty ehdokas voidaan kuitenkin sulkea tarjouskilpailusta myöhemminkin tarjouskilpailun aikana hankintayksikön saatua tiedon poissulkemisen perusteesta.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCitynomadi Oy
aoGispositio Oy
tpvKonsernihallinto, strateginen hankinta
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
tpvXXXXX