Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta14112.12.201812

14535-2018 (02 05 00)

Turun kaupunginorkesterin ja konserttitalon vuoden 2019 hinnoittelun perusteet

Tiivistelmä: -

Kultlk § 141

Intendentti Markéta Rehor 30.11.2018:

Turun kaupungin hallintosäännön 37 § mukaan lautakunnan tehtäviin kuuluu päättää tehtäväalueellaan asiakasmaksujen, palveluiden ja tuotteiden hinnoittelusta valtuuston hyväksymien perusteiden mukaisesti. Kulttuurilautakunnan tehtäviin kuuluu päättää konserttitalon ulosvuokrauksien, palveluiden ja soittimien hinnoittelusta sekä niistä periaatteista, joilla kaupunginorkesterin vapaalippuja voidaan myöntää.

Turun kaupunginorkesteri noudattaa hinnoittelua, jonka tavoitteena on mahdollistaa mahdollisimman laaja saavutettavuus orkesterin palveluille.

Konserttitalon hinnoittelu

Konserttitalon vuokra ja palveluiden hinnoittelu on eritelty liitteessä 1. Vuokrahintoihin sekä henkilökuntahintoihin (vahtimestari ja tekniikka) esitetään kustannustason nousun mukaista korotusta. Tarkistettuja hintoja sovelletaan uusiin sopimuksiin.

Konserttitalon minimivuokra

Intendentillä on lautakunnan vahvistamien hintojen lisäksi ollut mahdollisuus tehdä harkintaansa perustuvia muutoksia konserttitalon ulosvuokraushintoihin. Kulttuurilautakunta on 19.9.2018 § 95 täsmentänyt minimivuokratason määrittelyssä käytettäviä kriteerejä siten, että alennus voidaan myöntää:

- vain kotipaikkakunnaltaan turkulaiselle anojalle ja

- korkeintaan kahteen saman toimijan tilaisuuteen vuodessa,

kun kyseessä on:

- organisaatio, joka juhlii merkkivuottaan tai

- hyväntekeväisyystilaisuus. Määritelmän täyttää tilaisuus, jonka järjestävän toimijan säännöissä mainitaan hyväntekeväisyys tai joka osoittaa kulujen jälkeiset tuotot lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen ns. kolmannelle osapuolelle.

Minimihinnat on eritelty liitteessä 2.

Esiintymiset ulkopuolisten tilaisuuksissa

Kaupunginorkesteri esiintyy pyynnöstä muiden tahojen toteuttamissa tilaisuuksissa. Esiintymispyynnöt harkitaan tapauskohtaisesti erikseen. Liitteessä 3 on eritelty muiden tahojen tilaisuuksien minimihinnat. Pienemmät kokoonpanot hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Orkesteri voi esiintyä myös veloituksetta yhteistyöhankkeiden, kuten oopperoiden, musiikkikilpailujen ja musiikkijuhlien tilaisuuksissa.

Kaupunginorkesterin soitin- ja kalustovuokrat

Kaupunginorkesterin soittimia ja kalustoa vuokrataan vastuullisille tapahtumanjärjestäjille pyynnöstä ja mahdollisuuksien mukaan. Liitteessä 4 on esitelty vuoden 2019 soitinvuokraushinnasto. Soitinvuokrausta tehdään vain luotettujen, ammattimaisesti toimivien tahojen kanssa.

Kaupunginorkesterin lippuhinnoittelu

Kaupunginorkesterin lippuhinnoitteluun esitetään maltillisia muutoksia syyskaudesta 2019 alkaen. Liitteessä 5 on eritelty tarkistetut lippuhinnat sekä erikoishinnoittelu. Lisäksi Konserttitalon tilaisuuksissa on maksullinen vaatesäilytys, jonka hinnat esitetään yhdenmukaistettavaksi kaupunginorkesterin omissa ja muiden järjestämissä tapahtumissa.

Liite 1Konserttitalon huonetilavuokrat 2019

Liite 2Konserttitalon minimivuokra vuonna 2019

Liite 3Kaupunginorkesterin minimihinnat ja ehdot muiden järjestäjätahojen tilaisuuksissa vuonna 2019

Liite 4Kaupunginorkesterin soittimien ja muun kaluston vuokrausehdot vuonna 2019

Liite 5Kaupunginorkesterin lippuhinnoittelu syyskaudesta 2019 alkaen

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää

-      hyväksyä Turun kaupunginorkesterin ja konserttitalon palveluiden ja vuokrien hinnoittelusta vuodelle 2019 liitteiden 1-5 mukaisesti ja

-      oikeuttaa intendentin päättämään tapauskohtaisesti minimihintojen soveltamisesta niiden ehdot täyttäville vuokraajille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginorkesteri
tiedVapaa-aikatoimiala, toimialan hallinto


Liitteet:

Kultlk § 141
Liite 1:Konserttitalon huonetilavuokrat 2019
Liite 2:Konserttitalon minimivuokra vuonna 2019
Liite 3:Kaupunginorkesterin minimihinnat ja ehdot muiden järjestäjätahojen tilaisuuksissa vuonna 2019
Liite 4:Kaupunginorkesterin soittimien ja muun kaluston vuokrausehdot vuonna 2019
Liite 5:Kaupunginorkesterin lippuhinnoittelu kaudesta 2019-20 lähtien