Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta13212.12.20183

13646-2018 (02 05 01)

Sopimuksen tehneiden kumppaneiden avustukset vuodelle 2019

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää yhteistyökumppaneista kaudelle 2019-2021 sekä kumppanien avustuksista vuodelle 2019.

Kultlk § 132

Vapaa-aikatoimialan hallinto, kulttuurisihteeri Mette Karlsson:

Kulttuurilautakunta on päättänyt 19.9.2018 § 88, että sopimuksen tehneisiin toimijoihin kuuluu ammattitaiteilijoiden yhdistyksiä ja kulttuurilaitoksia, jotka ovat osoittaneet toimintansa vakiintuneeksi osaksi kaupungin kulttuurituotannon kenttää, ja jotka tukevat ammattilaisten työllistymistä tai ammattilaisten työn esille tuomista. Arvioinnin perusteena ovat taiteellisen laadun ja kokemuksen lisäksi vakiintunut toiminta, toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen, jatkuvuus, yhteistyö muiden toimijoiden kanssa sekä muun rahoituksen laajuus. Sopimuksen tehneissä toimijoissa on myös alan koulutusta ja kansainvälisyyttä kehittäviä ja edistäviä tahoja. Taiteen perusopetuksen avustukset on tarkoitettu sopimuksen tehneille toimijoille, joiden opetussuunnitelman kulttuurilautakunta on hyväksynyt.

Sopimuskausi on kolmevuotinen. Nykyinen sopimuskausi on vuosille 2016 – 2018 ja päättyy tämän vuoden lopussa.

Kulttuurilautakunta julisti sopimuksen tehneiden taide- ja kulttuurilaitosten avustukset (Kategoria 1: 1a Toiminta-avustus ja 1b Taiteen perusopetus) vuodelle 2019 haettavaksi siten, että hakuaika alkoi 1.10.2018 klo 10.00 ja päättyi 31.10.2018 klo 16.00. Ilmoituksessa oli myös maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Määräaikaan mennessä hakemuksia saapui 43:lta taholta. Näistä 34 on nykyisiä sopimuskumppaneita ja 9 uusia ehdokkaita.

Oheismateriaali 1Sopimuksen tehneiden avustukset (kategoria 1: 1a ja 1b) vuodelle 2019. (Oheismateriaali luettavissa Päättäjäpalvelussa).

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää yhteistyökumppaneista kaudelle 2019-2021 sekä myöntää kumppaneille avustukset vuodelle 2019.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

PäätösKulttuurilautakunta päätti yhteistyökumppaneista kaudelle 2019-2021 sekä myönsi kumppaneille avustukset vuodelle 2019 liitteen 1 mukaisesti.

Kokouksessa esitetty jakoehdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että Umlaut Osk:n avustusta pienennettiin 4.000 eurolla ja Turku Flame Jazz ry:n sekä Turku Jazz ry:n kummankin avustusta korotettiin 2.000 eurolla.

Päätös tehtiin kahden äänestyksen jälkeen.

Äänestys 1. Äänestyksessä olivat vastakkain Azizin Viikarin kannattamana tekemä muutosehdotus ja Nurmisen Seilan kannattamana tekemä muutosehdotus.

Päätös tehtiin äänin 6-5, 1 tyhjä, 1 poissa.

Päätökseksi tulleen Azizin Viikarin kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Pihajoki, Vörlund-Wallenius, Jaakkola ja Andersson.

Nurmisen Seilan kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Niinivirta, Silander ja Uusitalo.

Kousa-Kuusisto äänesti tyhjää.

Poissa äänestyksestä oli Fredriksson.

Azisin Viikarin kannattamana tekemä muutosehdotus oli seuraava: Umlaut Osk:lle ehdotettua avustusta pienennetään 4.000 eurolla ja Turku Flame Jazz ry:lle sekä Turku Jazz ry:lle ehdotettuja avustuksia korotetaan 2.000 eurolla kumpaakin

Nurmisen Seilan kannattamana tekemä muutosehdotus oli seuraava: Musiikkijuhlasäätiölle ehdotettua avustusta vähennetään 10.000 eurolla ja vastaava summa myönnetään Turku Flame Jazz ry:lle ja Turku Jazz ry:lle puoliksi kummallekin.

Äänestys 2. Äänestyksessä olivat vastakkain kokouksessa esitetty jakoehdotus ja ensimmäisessä äänestyksessä voittanut Azizin Viikarin kannattamana tekemä muutosehdotus.

Päätös tehtiin äänin 5-7, 1 poissa.

Päätökseksi tulleen Azizin Viikarin kannattamana tekemän muutos-ehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Pihajoki, Vörlund-Wallenius, Jaakkola, Kousa-Kuusisto ja Andersson.

Kokouksessa esitetyn jakoehdotuksen puolesta äänestivät Niinivirta, Nurminen, Seila, Silander ja Uusitalo.

Poissa äänestyksestä oli Fredriksson.

Mustonen, Fredriksson ja Ahvenainen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

Jakelu

aoSopimuksen tehneet kumppanit
tiedVapaa-aikatoimiala, toimialan hallinto
tpvKarlsson Mette


Liitteet:

Kultlk § 132
Liite 1:Sopimuksen tehneiden avustukset (kategoria 1: 1a ja 1b) vuodelle 2019