Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta12021.11.20186

13349-2018 (02 08 00)

Valtuutus strategiselle hankinnalle Paikannus ja suosittelu -palvelukokonaisuuden kilpailutusta varten

Tiivistelmä:

Kirjastoon kehitetään digitaalista palvelua, joka auttaa asiakasta löytämään halutun aineiston ja suosittelee siihen liittyviä muita aineistoja. Palvelusta saadaan myös kokoelmien kehittämiseen liittyviä raportteja henkilökunnan käyttöön. Palvelun hankinta edellyttää kilpailutusta

Kultlk § 120

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén 6.11.2018:

Turun pääkirjaston kokoelmat ovat laajat ja sijaitsevat kahdessa rakennuksessa, joissa molemmissa on kaksi kerrosta. Kirjastolla on toimipisteitä, joissa asiakas asioi omatoimisesti, ilman että henkilökunta on paikalla opastamassa.

Tarvitaan uusia sovelluksia, jotka ohjaavat asiakasta paikantamaan aineiston kirjastotilassa ja suosittelevat jo hyllystä löytyneeseen teokseen liittyvää muuta aineistoa, myös sitä aineistoa, joka ei juuri sillä hetkellä ole paikalla, joka on varastossa tai digitaalisessa muodossa (e-kirjat).

Kirjaston henkilökunta tarvitsee laajojen kokoelmien hallintaan ja niiden käytön seurantaan nykyistä kehittyneempiä välineitä. Tarvitaan työkaluja esimerkiksi sen arviointiin, miten aineiston sijoittelu kirjastotilassa vaikuttaa aineiston lainaukseen ja muuhun käyttöön.

Kirjasto on saanut Aluehallintovirastolta avustuksen, jolla tällainen palvelukokonaisuus voidaan kehittää. Kehitystyötä varten kirjastoon on perustettu Paikannus ja suosittelu -projekti.

Kirjastopalvelujohtaja on avustukseen liittyvän ehdon vuoksi 12.11.2018 § 16 keskeyttänyt 6.9.2018 § 11 tekemänsä Paikannus ja suosittelu –kokonaisuutta koskeneen hankinnan ja on käynnistettävä uusi hankinta.

Kilpailutus olisi syytä käynnistää vielä vuoden 2018 aikana, ja sopimuksen pitäisi olla voimassa viimeistään 1.3.2019 alkaen. Sopimuksen on tarkoitus olla voimassa kaksi vuotta (+ optio 1 + 1 v.).

Turun kaupungin strateginen hankinta hoitaa kilpailutuksen. Kilpailutuksen toimeksianto edellyttää kulttuurilautakunnan päätöstä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää antaa Paikannus ja suosittelu -palvelukokonaisuuden kilpailutuksen strategisen hankinnan hoidettavaksi niin, että kilpailutus käynnistetään vuoden 2018 aikana ja sopimus solmitaan viimeistään 1.3.2019 alkaen kahdeksi vuodeksi. Samalla lautakunta valtuuttaa IT-palvelujohtajan allekirjoittamaan sopimuksen Turun kaupunginkirjaston osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Puheenjohtajana tämän asian kohdalla toimi Mustonen.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, strateginen hankinta
mtpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut