Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut 
Kirjastopalvelujohtaja1412.11.2018 

13286-2018 (02 08 00)

Varissuon kirjaston kalusteiden hankinta

Palvelupäällikkö Kari Pohjola 8.11.2018:

Varissuon kirjaston hyllyt uudistettiin vuonna 2017 (11020–2017) ja uudet hyllyt tilattiin F-inno Oy:ltä. Tämän hankinnan yhteydessä jätettiin uusimatta osa lastenosaston hyllyistä. Lastenosastolla lasten kuvakirjat on sijoitettu puolikorkeisiin hyllyihin, mikä tarkoittaa sitä, että kirjoista näkyy ainoastaan selkämykset. Kirjastojen kansiltaan värikkäin ja houkuttelevin aineisto jää pääosin hyllyjen kätköön, jotta tämä osa aineistosta olisi mahdollisimman houkuttelevasti esillä ja helposti lasten saatavilla, tulisi se sijoittaa siten, että kirjat ovat matalissa hyllyissä kannet katsojaa kohti.

Tähän tarpeeseen vastaamiseksi Varissuon kirjastossa on selvitetty matalien kuvakirjalokerikkojen hankintaa. Kalusteita, jotka parhaiten vastaavat Varissuon kirjaston tarpeeseen, löytyy kahdelta toimittajalta – Suomen kirjastopalvelut Oy:ltä (entinen BTJ) ja F-Innolta. Vertailussa F-Innon kaluste todettiin paremmin tarvetta vastaavaksi ja siihen mahtuu enemmän aineistoa. Myös hintavertailussa F-Innon kaluste oli edullisempi; Suomen kirjastopalvelun lokerikon hinta 807 € ja F-Innon 715 €. Lokerikkoja tarvitaan 11 kappaletta, joten hankinnan kokonaishinnaksi tulee 8 060 €.

Esitän, että Varissuon kirjaston lastenosaston kuvakirjahyllyt hankitaan myöhemmin tehtävällä tilauksella F-inno Oy:ltä. Hankinta maksetaan kirjastopalvelujen sisäisten palvelujen määrärahoista, kustannuspaikka 26360.

Kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula:

PäätösPäätin, että Turun kaupungin Varissuon kirjaston lastenosaston kuvakirjahyllyt hankitaan F-inno Oy:ltä hintaan 8 060 € (alv 0%). Hankinta maksetaan kirjastopalvelujen sisäisten palvelujen määrärahoista, kustannuspaikka 26360.

Rebekka Pilppula

kirjastopalvelujohtaja

Jakelu

aoF-inno Oy
tiedKulttuurilautakunta
tiedLinnovaara Timo
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tpvPohjola Kari
tiedSlipic Sanda
tiedSotnik Kristiina
tiedTakomo Terhi
mtpvValikainen Kaija