Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta10124.10.201815

12168-2018 (10 03 02)

Vanhan Raatihuoneen kellarin muutostyöt

Tiivistelmä: -

Kultlk § 101

Kulttuurisihteeri Mette Karlsson 22.10.2018:

Vanhan Raatihuoneen kellari osoitteessa Vanha Suurtori 5 on kiinteistön saneerauksesta lähtien 1988 toiminut kokoustilana. Aluksi tila on ollut poliisilaitoksen alaisuudessa, sitten Kulttuurikeskuksen käytössä ja edelleen vuodesta 2009 Turun museokeskuksen hallinnoimana. Käyttötarkoitukseksi on nykyisellään määritelty näyttelytila.

Raatihuoneen kellarin holvirakenteet ovat n.1300-luvulta ja tärkeä osa kaupungin historiaa. Tällä hetkellä kellaria ei voi käyttää yleisötilaisuuksien järjestämiseen, sillä se ei täytä tämän päivän turvallisuusvaatimuksia. Tilaan tulisi toteuttaa mm. varapoistumistie sekä mahdollisesti sprinklerointi tai muu sammutusjärjestelmä, sekä muutamia muita pienempiä turvallisuusparannuksia. Museopalvelut on suunnitellut tilojen muutostöitä siten, että kellarin laajempi käyttö yleisötilaisuuksien pitopaikkana olisi mahdollista. Asiasta on neuvoteltu kaupungin tilapalveluiden kanssa. Hankkeen toteutus on odottanut ratkaisua siitä, millaiseen käyttöön Vanha Raatihuone jatkossa tulee.

Turun Taidehalli ry aloittaa Vanhalla Raatihuoneella vuokralaisena 1.1.2019 alkaen. Uusi, yleisöhyödyllinen toimija mahdollistaa kellarin avoimen vuokraamistoiminnan raatihuoneen salin tapaan. Näin ollen historiallisesti tärkeä, upea tila olisi mahdollista saattaa hyödyttämään sekä kaupunkilaisia että kaupungissa toimivia yhteisöjä. Tilan muutostyöt tulisi nyt toteuttaa suunnitelman mukaisesti. Alustava kustannusarvio muutostöistä on n. 50 000 €. Tarkempi kustannusarvio selviää muutostöiden suunnittelun edetessä. Lautakunnalle tuodaan erillinen esitys muutostöiden aloittamisesta.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että Vanhan Raatihuoneen kellarin käyttötarkoituksen muuttamisen vaatimien muutostöiden suunnittelu käynnistetään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTilapalvelukeskus
tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut