Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta10524.10.20186

11960-2018 (02 05 00)

Museopalveluiden pääsymaksujen, palvelumaksujen ja vuokramaksujen hinnoittelu

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunnalle esitetään Museopalveluiden pääsymaksujen, palvelumaksujen ja vuokramaksujen hinnoittelu vuodelle 2019.

Kultlk § 105

Museopalvelut/museopalvelujohtaja Olli Immonen

Kaupungin hallintosäännön 37 §:n kohdassa 6 annetaan lautakunnalle oikeus päättää tehtäväalueen asiakasmaksujen, palveluiden ja tuotteiden hinnoittelusta valtuuston hyväksymien periaatteiden mukaisesti.

Museopalveluiden hinnastojen tavoitteena on mahdollistaa laaja saavutettavuus museon palveluille. Hinnastoissa on huomioitu museon toiminta niin kuntalaisille ja asiantuntijoille palveluja tuottavana toimijana kuin kaupungin vetovoimaisena kulttuurimatkailukohteena. Maksulliset palvelut voidaan jakaa palvelumaksuihin, pääsymaksuihin ja vuokramaksuihin. Museon pääsy- ja opetuspalvelumaksuilla sekä tilavuokrilla on merkittävä rooli omasta toiminnasta saatavissa tuloissa.

Palvelumaksut

Palvelumaksut koostuvat opetuspalveluista, tutkimus- ja tietopalveluista, valokuva-arkisto- ja kuvauspalveluista, talletuspalveluista, kokoelmien lainauspalveluista, konservointipalveluista sekä vahtimestaripalveluista. Opetuspalveluhinnasto on eritelty liitteessä 1, vahtimestaripalvelut liitteessä 4, muut palvelumaksut liitteessä 2.

Pääsymaksut

Museopalveluiden museotoimipaikat ovat Kuralan Kylämäkeä lukuun ottamatta pääsymaksullisia vierailukohteita. Museotoimipaikkojen pääsymaksuhinnoittelu museoittain sekä museotoimipaikkojen yleiset maksuperiaatteet on eritelty liitteessä 3.

Vuokrat

Museopalveluilla on useita vuokrattavia tiloja eri toimipaikoissa. Lisäksi museo vuokraa laitteita. Tilavuokrat ja käyttökorvaukset sekä laitevuokrat on eritelty liitteessä 4.

Liite 1Museopalveluiden opetuspalveluhinnasto vuodelle 2019

Liite 2Museopalveluiden palveluhinnasto vuodelle 2019

Liite 3Museopalveluiden pääsymaksuhinnasto vuodelle 2019

Liite 4Museopalveluiden tilavuokrat ja käyttökorvaukset vuodelle 2019

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää

hyväksyä museopalveluiden pääsymaksujen, palvelumaksujen ja vuokramaksujen hinnoittelun vuodelle 2019 liitteiden 1 – 4 mukaisesti sekä

oikeuttaa museopalvelujohtajan tekemään tapauskohtaisia muutoksia pääsymaksuihin sekä tilojen ja palveluiden korvauksiin noudattaen museopalveluiden yleisiä maksu- ja hinnoitteluperiaatteita.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut


Liitteet:

Kultlk § 105
Liite 1:Museopalveluiden opetuspalveluhinnasto vuodelle 2019
Liite 2:Museopalveluiden palveluhinnasto vuodelle 2019
Liite 3:Museopalveluiden pääsymaksuhinnasto vuodelle 2019
Liite 4:Museopalveluiden tilavuokrat ja käyttökorvaukset vuodelle 2019