Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta8022.08.20189

9151-2018 (01 02 02)

Kulttuurilautakunnan opintomatka Tanskaan 31.10.-2.11.2018

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kulttuurilautakunta oikeutetaan tekemään opintomatka Tanskaan 31.10.-2.11.2018.

Kultlk § 80

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Ahvenainen:

Vapaa-aikatoimiala on kulttuurilautakunnan toivomuksesta valmistellut opintomatkaa Tanskaan 31.10. – 2.11.2018.

Matkan tavoitteena on tutustua Kööpenhaminan, Aarhusin ja Blåvandin mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin sekä tavata paikallisia viranhaltijoita. Tarkoitus on vierailla musiikki- ja konserttitalojen, kirjaston ja kulttuurikeskuksen lisäksi useissa museoissa oheisen alustavan matkaohjelman mukaisesti. Vierailukohteet on pyritty valitsemaan siten, että niiden antia on mahdollista monipuolisesti hyödyntää mietittäessä Turun kaupungin kulttuuriratkaisuja tulevina vuosina. Useissa kohteissa on käytössä uusia ja elämyksellisiä esittämisen tapoja.

Matkalle voivat osallistua lautakunnan varsinaiset jäsenet, kaupunginhallituksen edustaja sekä lautakunnan kokouksiin osallistuvat viranhaltijat (toimialajohtaja Minna Sartes, kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors, museopalvelujohtaja Olli Immonen, kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula, intendentti Maati Rehor, talouspäällikkö Ilkka Mäkynen, toimistosihteeri Mervi Krusberg, hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Ahvenainen) sekä kehittämispäällikkö Heini Parkkunen. Yhteensä matkalle lähtee enintään 21 henkilöä.

Alustavan kustannusarvion mukaan matkasta, majoituksesta ja päivärahoista aiheutuvat kustannukset ovat ilman ansionmenetyskorvauksia yhteensä noin 21 000 euroa. Tämän lisäksi maksettavaksi tulevat ruokailukustannukset paikan päällä, pääsylippumaksut ja bussikuljetukset. Kaikki kustannukset yhteensä ovat arviolta noin 30 000 euroa. Lautakunnan talousarviossa on varauduttu matkan kustannuksiin.

Hallintosäännön 33 § mukaisesti kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat toimielinten ulkomaanmatkoja.

Oheismateriaali 1Kulttuurilautakunnan alustava matkaohjelma

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa edellä esitetyn ja oheismateriaalissa mainitun alustavan matkaohjelman mukaisen opintomatkan Tanskaan 31.10. – 2.11.2018. Matkasta aiheutuvat kustannukset, yhteensä noin 30 000 euroa, maksetaan kulttuurilautakunnan budjettivaroista.

PäätösKulttuurilautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että lautakunta oikeutetaan tekemään edellä esitetyn ja oheismateriaalissa mainitun alustavan matkaohjelman mukaisen opintomatkan Tanskaan 31.10.-2.11.2018 edellä mainitussa kokoonpanossa siten muutettuna, että matkalle voi osallistua myös lautakunnan kokouksiin pääsääntöisesti osallistuneet varajäsenet. Matkasta aiheutuvat kustannukset, yhteensä noin 30.000 euroa, maksetaan kulttuurilautakunnan budjettivaroista.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

esiKaupunginhallitus