Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5816.05.20186

5362-2018 (02 08 00)

Sitoutuminen e-kirjojen lainausalustan hankintaan

Tiivistelmä: -

Kultlk § 58

Kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula, palvelupäällikkö Kaisa Hypén 4.5.2018:

Turun kaupunginkirjasto on lainannut asiakkailleen kotimaisia e-kirjoja ja e-äänikirjoja vuodesta 2014. Lainausalustana on ollut Ellibs Oy:n ylläpitämä e-kirjasto, jonka Yleisten kirjastojen konsortio on kilpailuttanut yleisten kirjastojen käyttöön yhdessä KL Kuntahankintojen kanssa. Sopimus päättyy 30.11.2018.

Konsortio on valmistelemassa uutta lainausalustan kilpailutusta, jotta e-kirjojen tarjonta voi jatkua nykyisen sopimuksen päättymisen jälkeen. Kilpailutus toteutetaan tälläkin kertaa yhteistyössä KL Kuntahankintojen kanssa.

Aiemmasta käytännöstä poiketen sopimukseen ei voi liittyä jälkikäteen ilman etukäteen tehtyä sitoumusta tai kiinnostuslomaketta. Turun kaupunginkirjaston on 18.5.2018 mennessä ilmoitettava halukkuudestaan KL Kuntahankinnoille osallistua e-kirjojen lainausalustan kilpailutukseen.

Turun kaupunginkirjasto on Yleisten kirjastojen konsortion jäsen.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää oikeuttaa kirjastopalvelujohtajan ilmoittamaan Turun kaupunginkirjaston sitoutumisesta KL Kuntahankintojen toteuttamaan e-kirjojen lainausalustan kilpailutukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut