Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta13429.11.20176

9831-2017 (055)

Aboa -apuraha vuodelle 2018

Tiivistelmä:

Vuosittain yhdelle turkulaiselle ammattitaiteilijalle myönnettävä Aboa -apuraha oli haettavana lokakuun loppuun mennessä. Määräaikaan mennessä apurahaa haki 18 eri taiteenlajin taiteilijaa. Esitetään, että kulttuurilautakunta käy lähetekeskustelun tässä kokouksessa ja että ehdotus apurahan saajasta valmistellaan seuraavaan kokoukseen.

Kultlk § 134

Erityisasiantuntija Ritva Jykelä:

Kulttuurilautakunnan avustukset olivat sähköisesti haettavina 2.10.2017 klo 10 - 31.10.2017 klo 16. Määräaikana apurahaa haki 18 taiteilijaa. Hakijoissa on mediataiteen, kuvataiteen, kirjallisuuden, tanssitaiteen, valokuvataiteen ja näyttämötaiteen edustajia.

Lautakunnan hyväksymän avustus- ja apurahaperiaatteiden ja ohjeiden mukaan vuosittain myönnetään yhdelle turkulaiselle ammattitaiteilijalle alasta riippumatta Aboa -apuraha, joka on tarkoitettu vuoden työskentelyyn. Apurahaan kuuluu mahdollisuuksien mukaan taiteellisen tuotoksen saaminen esille Turun kaupungin taidelaitoksissa tai työn tulos voi olla muulla tavoin näkyvä osa Turun kulttuuritarjontaa. Arvioinnin perusteena on taiteellinen laatu, ansioituminen ja kaupungin vetovoimaisuuden lisääminen.

Apurahan suuruus vahvistetaan Taiteen edistämiskeskuksesta. Vuodelle 2018 apurahan suuruus on 20 309,40 euroa.

Oheismateriaali 1Yhteenvetoraportti hakijoista on päättäjäpalvelussa kokouksen tausta-aineistossa

Hakemukset esitellään kokouksessa. Hakemukset ovat kulttuurilautakunnan nähtävillä Kulta2 -järjestelmässä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta käy lähetekeskustelun Aboa -apurahan myöntämisestä ja palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi seuraavaan kokoukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

palJykelä Ritva