Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta13329.11.20175

9820-2017 (055)

Sopimuksen tehneiden kumppaneiden avustukset vuodelle 2018

Tiivistelmä:

Avustuksia myönnetään sopimuksen tehneille kumppaneille toimintaan ja/tai taiteen perusopetukseen. Sopimuskumppaneiden avustusten nykyisen kauden viimeisen (kolmannen) vuoden avustukset olivat haettavina lokakuun loppuun mennessä. Esitetään, että kulttuurilautakunta käy lähetekeskustelun tässä kokouksessa ja palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi seuraavaan kokoukseen.

Kultlk § 133

Toimialajohtaja Minna Sartes:

Kulttuurilautakunta on hyväksynyt 16.9.2015 § 123 Avustusten ja apurahojen jakorakenteet, periaatteet ja ohjeet. Sopimuksen tehneille ammattitaiteilijoiden yhdistyksille ja kulttuurilaitoksille myönnetään kategoria 1:n avustuksia toimintaan (1a) ja taiteen perusopetukseen (1b). Sopimuskumppaneiksi hyväksytyt toimijat ovat osoittaneet toimintansa vakiintuneeksi osaksi kaupungin kulttuurituotannon kenttää ja ne tukevat ammattilaisten työllistymistä tai ammattilaisten työn esille tuomista. Taiteen perusopetuksen avustukset on tarkoitettu sopimuksen tehneille toimijoille, joiden opetussuunnitelman kulttuurilautakunta on hyväksynyt. Toiminta-avustuksissa arvioinnin perusteena ovat taiteellisen laadun ja kokemuksen lisäksi vakiintunut toiminta, toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen, jatkuvuus, yhteistyö muiden toimijoiden kanssa sekä muun rahoituksen laajuus.

Sopimuskausi on kolmevuotinen. Nykyinen kausi on vuosille 2016–2018. Uusia sopimuskumppaneita ei oteta kesken sopimuskauden. Sopimuksiin on kirjattu, että kulttuurilautakunta myöntää sopimukseen kirjatun avustussumman vuodelle 2016 ja vähintään saman avustuksen myös vuosina 2017 ja 2018 edellyttäen, että avustuksille määrätty kulttuurilautakunnan kokonaismääräraha säilyy samana ja sisältyy kaupunginvaltuuston hyväksymään kulttuurilautakunnan talousarvioon. Sopimuskumppanin on joka vuosi toimitettava hakemus sekä seuraavan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelma. Lisäksi vaaditaan selvityksenä edellisen vuoden avustuksen käytöstä toimintakertomus, tilinpäätöstiedot ja tilin-/toiminnantarkastuskertomus. Jokainen sopimuskumppani on vaaditut selvitysasiakirjat vuodelta 2016 tallentanut Kulta2 -järjestelmään.

Sopimuksen tehneiden taide- ja kulttuurilaitosten avustukset toimintaan (1a) ja Taiteen perusopetukseen (1b) vuodelle 2018 olivat haettavina 2.10.2017 klo 10.00 - 31.10.2017 klo 16.00. Määräaikana kaikki 33 sopimuskumppania lähetti hakemuksen. Vuodelle 2017 kulttuurilautakunta myönsi sopimuskumppaneille kategorian 1:n toiminta-avustuksia yhteensä 1 026 900 euroa. Vuodelle 2018 on anottu avustuksia yhteensä 1 445 698 euroa.

Oheismateriaali 1Yhteenvetotietoja hakemuksista on päättäjäpalvelussa kokouksen tausta-aineistossa

Kulttuurilautakunnan jäsenet voivat tutustua hakemuksiin Kulta2 -järjestelmässä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta käy asiasta lähetekeskustelun ja palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi seuraavaan kokoukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jykelä ja Ahvenainen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

palSartes Minna