Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta13729.11.20179

12692-2017 (032)

Turun kaupunginorkesterin ja konserttitalon vuoden 2018 hinnoittelun perusteet

Tiivistelmä: -

Kultlk § 137

Intendentti Markéta Rehor 23.11.2017:

Turun kaupungin hallintosäännön 37 § 6 kohdan mukaan todetaan että lautakunnan tehtäviin tehtäväalueellaan kuuluu päättää asiakasmaksujen, palveluiden ja tuotteiden hinnoittelusta valtuuston hyväksymien perusteiden mukaisesti. Edellä mainittuun liittyen lautakunnan tehtäviin kuuluu päättää konserttitalon ulosvuokrauksien hinnoittelusta, palveluiden hinnoittelusta, soittimien hinnoittelusta sekä niistä periaatteista, joilla kaupunginorkesterin vapaalippuja voidaan myöntää.

Turun kaupunginorkesteri noudattaa hinnoittelua, jonka tavoitteena on mahdollistaa mahdollisimman laaja saavutettavuus orkesterin palveluille.

Konserttitalon hinnoittelu

Konserttitalon vuokra ja palveluiden hinnoittelu on eritelty liitteessä 1. Vuokrahintoihin sekä henkilökuntahintoihin (vahtimestari ja tekniikka) ei esitetä korotusta.

Konserttitalon minimivuokra

Intendentillä on edellä mainitun hinnoittelun lisäksi ollut mahdollisuus myöntää tapauskohtaisesti alempaa vuokratasoa erityisin lautakunnan määrittelemien kriteereiden perusteella. Pääkriteerinä kulttuurilautakunnan hyväksymien vuokrien (17.12.03 § 60) muutosharkinnassa on käytetty ko. tilojen käyttöehdoissa aikaisemmin määränneen Kaupunginhallituksen päätöstä 20.4.1991 § 903 siten soveltaen, että

-       alennus voidaan myöntää vain kotipaikkakunnaltaan turkulaiselle anojalle,

-       alennus myönnetään lähes poikkeuksetta merkkivuottaan juhlivan anojan tilaisuuteen,

-       lisäksi alennus saatetaan myöntää hyväntekeväisyystilaisuuteen, jonka organisaatio perustuu palkattomaan vapaaehtoistyöhön.

Minimihinnat on eritelty liitteessä 2.

Esiintymiset ulkopuolisten tilaisuuksissa

Kaupunginorkesteri esiintyy pyynnöstä muiden tahojen toteuttamissa tilaisuuksissa. Esiintymispyynnöt harkitaan tapauskohtaisesti erikseen. Liitteessä 3 on eritelty muiden tahojen tilaisuuksien minimihinnat. Pienemmät kokoonpanot hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Orkesteri voi esiintyä myös veloituksetta yhteistyöhankkeiden, kuten oopperoiden, musiikkikilpailujen ja musiikkijuhlien tilaisuuksissa.

Kaupunginorkesterin soitin- ja kalustovuokrat

Kaupunginorkesterin soittimia ja kalustoa vuokrataan vastuullisille tapahtumanjärjestäjille pyynnöstä ja mahdollisuuksien mukaan. Liitteessä 4 on esitelty vuoden 2018 soitinvuokraushinnasto. Soitinvuokrausta tehdään vain luotettujen, ammattimaisesti toimivien tahojen kanssa.

Kaupunginorkesterin lippuhinnoittelu

Kaupunginorkesterin lippuhinnoitteluun esitetään maltillisia muutoksia syyskaudesta 2018 alkaen. Liikuntarajoitteisten lippuhinnoittelua esitetään yhdenmukaistettavaksi kaupunginteatterin käytäntöä vastaavaksi tästä päätöspäivämäärästä alkaen. Liikuntarajoitteisten paikkojen hinnoittelu koskee myös Konserttitalon ulosvuokrauksia. Liitteessä 5 on eritelty tarkistetut lippuhinnat sekä erikoishinnoittelu.

Liite 1Konserttitalon huonetilavuokrat

Liite 2Konserttitalon minimivuokra vuonna 2018

Liite 3Kaupunginorkesterin minimihinnat ja ehdot muiden järjestäjätahojen tilaisuuksissa vuonna 2018

Liite 4Kaupunginorkesterin soittimien ja muun kaluston vuokrausehdot vuonna 2018

Liite 5Kaupunginorkesterin lippuhinnoittelu syyskaudesta 2018 alkaen

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää

-      hyväksyä Turun kaupunginorkesterin ja konserttitalon palveluiden ja vuokrien hinnoittelusta vuodelle 2018 liitteiden 1-5 mukaisesti ja

-      oikeuttaa intendentin päättämään tapauskohtaisesti minimihintojen soveltamisesta niiden ehdot täyttäville vuokraa

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että kaupunginorkesterin lippuhinnoittelussa syksystä 2018 alkaen lapsi on alle 18-v.

Liite 6Kaupunginorkesterin lippuhinnoittelu syyskaudesta 2018 alkaen.

Päätös tehtiin Maunulan ehdotuksesta Azizin kannattamana yksimielisesti.

Jakelu

tpvKaupunginorkesteri


Liitteet:

Kultlk § 137
Liite 1:Huonetilavuokrat 2018
Liite 2:Konserttitalon minimivuokra 2018
Liite 3:Kaupunginorkesterin minimihinnat ja ehdot muiden järjestäjätahojen tilaisuuksissa vuonna 2018
Liite 4:Kaupunginorkesterin soittimien ja muun kaluston vuokrausehdot vuonna 2018
Liite 5:Kaupunginorkesterin lippuhinnoittelu syyskaudesta 2018 alkaen
Liite 6:Kaupunginorkesterin lippuhinnoittelu syyskaudesta 2018 alkaen