Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta10720.09.20177

3695-2017 (041)

Osavuosikatsaus 2/2017 - Toiminnan ja talouden seuranta- ja ennustetiedot

Tiivistelmä: -

Kultlk § 107

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2017 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.6.2017. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen toiminnallisten, taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

Toisen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan strategisissa sopimuksissa vahvistettujen strategisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen ja taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista (pl. liikelaitokset). Strategisiin sopimuksiin sisältyvät tiedoksi annettavat tunnusluvut raportoidaan tilinpäätöksen yhteydessä. Kaupungin yhteiset henkilöstön hyvinvointi ja työelämän laatuun liittyvät tavoitteet raportoidaan Henkilöstö voimavarana –ohjelman seurannan yhteydessä.

Vapaa-aikatoimialan toimintakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvioon nähden 237 000 euroa heikompana. Käyttötalousinvestoinnit toteutuvat suunnitellusti.

Kulttuurilautakunnan tulojen ennustetaan ylittyvän 677 000 eurolla ja toimintamenojen ylittyvän 714 000 eurolla. Toimintakate on 37 000 euroa talousarviota heikompi.

Suunniteltua yhteistyötä ja kumppanuutta kansalais- ja järjestötoiminnan kanssa toimialan omana projektina ei ole edistetty, mutta on osallistuttu aktiivisesti konsernitasoiseen avustustoiminnan uudistamisprojektiin. Muilta osin toiminnallisten tavoitteiden osalta on edetty suunnitellusti.

Liite 1Vapaa-aikatoimialan osavuosikatsaus 2, strategisten ja muiden sitovien tavoitteiden seuranta 

Oheismateriaali 1Talouden toteutumisennuste

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta merkitsee vuoden 2017 toisen osavuosikatsauksen tiedokseen liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Kultlk § 107
Liite 1:Vapaa-aikatoimialan osavuosikatsaus 2, strategisten ja muiden sitovien tavoitteiden seuranta