Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta9323.08.20174

8997-2017 (010)

Vapaa-aikatoimialan virkamiesten läsnäolo ja puheoikeus kulttuurilautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Kultlk § 93

Vs. hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Seija Tölkkö:

Hallintosäännön 118 §:n mukaan kaupungin eri toimielimissä on jäsenten lisäksi läsnäolo-ja puheoikeus seuraavasti:

Asianomaiset esittelijät, toimielimen sihteeri, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginhallituksen määräämä edustaja tai tämän varaedustaja, kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt, tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan nimeämä varaedustaja. Lautakuntien puheenjohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntiensa jaostoissa.

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin.

Hallintosäännön 45 §:n 5 kohdan mukaan toimialajohtajan tehtävänä toimialallaan on esitellä asiat toimielimissä ja kaupunginjohtajan määräämissä asioissa kaupunginhallituksessa. Toimialajohtaja ei kuitenkaan voi esitellä asiaa kaupunginhallituksessa, mikäli hän on esitellyt samaa asiaa lautakunnassa ja lautakunta on tehnyt päätöksen toimialajohtajan esittelystä poiketen. Kulttuurilautakunnan kokouksen toimialan viranhaltijoiden vakioedustajiksi tulisi nimetä toimialajohtaja Minna Sartes, vs. hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Seija Tölkkö 30.9.2017 asti, talouspäällikkö Ilkka Mäkynen, kirjastopalvelujohtaja Aart de Heer, museopalvelujohtaja Olli Immonen, kaupunginorkesterin intendentti Markéta Rehor, kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors, toimistosihteeri Mervi Krusberg sekä hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Ahvenainen 1.10.2017 alkaen.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että lautakunnan kokouksissa on läsnäolo-ja puheoikeus seuraavilla virkamiehillä sekä heidän estyneenä ollessaan heidän varahenkilöillään:

Toimialajohtaja Minna Sartes, vs. hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Seija Tölkkö 30.9.2017 asti, talouspäällikkö Ilkka Mäkynen, kirjastopalvelujohtaja Aart de Heer, museopalvelujohtaja Olli Immonen ja kaupunginorkesterin intendentti Markéta Rehor, kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors, toimistosihteeri Mervi Krusberg sekä hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Päivi Ahvenainen 1.10.2017 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.