Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta6019.04.20177

12475-2015 (642, 041)

Peri ry:n vuokrasopimus Wäinö Aaltosen museossa ja arvonlisävero

Tiivistelmä: -

Kultlk § 60

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 12.4.2017:

Peri ry on Wäinö Aaltosen museon toimitiloja koskevan 9.12.2015 allekirjoitetun vuokrasopimuksen ehtojen kohdan 6. mukaisesti tuonut esiin, ettei se enää ole merkittynä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, minkä vuoksi vuokrasopimuksen mukaan vuokranantajalla on oikeus purkaa sopimus. Asia on ollut kulttuurilautakunnassa esillä 12.10.2016 § 131. Kulttuurilautakunta päätti, että vuokranantaja ei toistaiseksi käytä oikeuttaan sopimuksen purkamiseen ja että lautakunta päättää lopullisesti purkamisesta sekä sopimuksessa mainitusta vahingonkorvausvelvollisuudesta sen jälkeen, kun asian vaikutuksista on saatu riittävä selvitys.

Tilalaitokselta saadun selvityksen mukaan museopalveluiden maksama vuokra kasvaa vähennys-/palautuskelvottoman osuuden mukaisesti niin, että vuosivuokra vuoden 2017 osalta korottuu 1 642.57 euroa vuodessa. Tämä osuus tulee lisätä Valokuvakeskus Peri ry:n maksamaan vuosivuokraan.

Sopimuksen purkamatta jättäminen voi vaikuttaa myös mahdollisen peruskorjauksen aikaisiin ja jälkeisiin kustannuksiin. Asiaa on selvitetty tilanteessa, jossa kyseinen vuokrasopimus päätyy sopimusehtojen mukaisesti ennen peruskorjausta ja vuokralainen siirtyy vuokralaiseksi muualle ja tila otetaan kokonaan kaupungin käyttöön ennen peruskorjauksen käynnistymistä. Asiaan on pyydetty KPMG Oy:n lausunto.

Oheismateriaali 1KPMG:n lausunto (ei julkinen)

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että oikeutta sopimuksen purkamiseen ei käytetä, mikäli Peri ry hyväksyy kasvavan vuokran ja että vuokrankorotus 1642,57 euroa/vuosi kattaa vuokrasopimuksen mukaisen vahingonkorvausvelvollisuuden vuoden 2017 osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoValokuvakeskus Peri ry
tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
tpvMäkynen Ilkka