Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5919.04.20176

3224-2017 (014)

Kulttuurilautakunnan edustajien nimeäminen Suomen museoliiton 94. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville 8.-10.5.2017 Raumalle

Tiivistelmä:

Turun kaupungin äänivaltaisten edustajien nimeäminen Suomen museoliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Raumalle. Turun kaupungilla on käytettävissä vuosikokouksessa kolme ääntä.

Kultlk § 59

Museopalvelujohtaja Olli Immonen 4.4.2017:

Suomen museoliiton 94. vuosikokous ja valtakunnalliset museopäivät pidetään Raumalla 8.-10.5.2017.

Valtakunnalliset museopäivät järjestetään Raumalla yhteistyössä Rauman museoiden kanssa. Yhteistyökumppanimme on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki ja täyttää tänä vuonna 575 vuotta. Museopäivien ohjelmassa tarkastellaan kulttuuriperinnön merkitystä ja tehtävää ihmisten arjessa. Hyvän näkökulman tähän tarjoavat Rauman alueen maailmanperintökohteet: minkälaista on elää ja yrittää maailmanperintökohteessa? Minkälaisen merkityksen kulttuuriperintö tällöin saa yhteisössä ja asukkaiden arjessa?

Filosofi, tietokirjailija, valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollila vie esityksessään meidät pohtimaan ihmisen arkea muuttuvassa maailmassa. Miten 4. teollinen vallankumous vaikuttaa ihmisenä olemisen tapaan, minkälaiseksi ihmisenä oleminen kehkeytyy lähitulevaisuudessa? Miten jo näkyvissä olevat teknologiset muutokset vaikuttavat museoiden toimintaan? Miten yhteiskunnassa tapahtuva työn ja varallisuuden uusjako vaikuttaa museoiden asiakkaisiin? Miten museoiden asiakaskunta muuttuu? Maija-Riitta Ollila haastaa meidät miettimään museoiden tulevaisuutta puheenvuorossaan Mitä tulee ihmisen jälkeen?

Muita aiheita ovat mm. museoiden yhdistymishankkeet, valtionosuusjärjestelmän uudistus ja museopoliittisen ohjelman valmistelutyö.

Museoliiton vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 12. §:n määräämät asiat. Osallistumismaksun lisäksi museopäiville osallistumisesta tulee kustannuksia matkoista, päivärahoista ja majoituksesta sekä mahdollisesta retkelle osallistumisesta. Turun kaupunki on Suomen museoliiton jäsen ja kaupungilla on käytettävinä vuosikokouksessa kolme ääntä. Kulttuurilautakunnan tulee määrätä äänivaltaiset edustajat vuosikokoukseen.

Museopalveluista kokoukseen osallistuu museopalvelujohtaja Olli Immonen ja kaksi muuta henkilöä.

Liite 1Museopäivien 2017 ohjelma ja retket

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin kolme äänivaltaista edustajaa Suomen museoliiton 94. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Raumalla 8.-10.5.2017.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajille korvataan osallistumismaksut sekä KVTES:in (viranhaltijat) ja palkkiosäännön (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Kulut suoritetaan kustannuspaikalta 26400.

PäätösKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin äänivaltaisiksi edustajiksi Suomen museoliiton 94. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Raumalla 8.-10.5.2017 Velimatti Lehtosen, Anita Birstolinin ja Rainer Grannaksen.

Lisäksi kulttuurilautakunta päätti, että edustajille korvataan osallistumismaksut sekä KVTES:in (viranhaltijat) ja palkkiosäännön (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Kulut suoritetaan kustannuspaikalta 26400.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
tiedVapaa-aikatoimiala, toimialan hallinto
aoBirstolin Anita
aoGrannas Rainer
aoLehtonen Velimatti


Liitteet:

Kultlk § 59
Liite 1:Museopäivien 2017 ohjelma ja retket