Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5719.04.20174

4369-2017 (032)

Muutokset kirjastopalvelujen maksuissa 1.6.2017 alkaen

Tiivistelmä:

Vaski-kirjastoissa noudatetaan yhtenäisiä maksuja, joten maksujen muutos edellyttää yhtenäistä päätöstä kaikissa Vaski-yhteistyön kirjastoissa. Vaski-kirjastojen johtoryhmä hyväksyi maksumuutokset kokouksessaan 24.2.2017.

Kultlk § 57

Kirjastopalvelujohtaja Aart de Heer 4.4.2017:

Yleisen kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Maksuttomia ovat myös valtakunnallista ja alueellista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston muille yleisille kirjastoille antamat kaukolainat.

Kunta voi periä myöhässä palautetuista aineistoista, varatun aineiston noutamatta jättämisestä ja muista kuin 1 momentissa tarkoitetuista yleisen kirjaston suoritteista kohtuullisen, enintään suoritteen tuottamisesta kunnalle aiheutuvien kokonaiskustannusten määrää vastaavan maksun (Kirjastolaki 1492/2016 § 12)

Hallintosäännön mukaan lautakunnan tehtävänä on

 – päättää tehtäväalueen palveluiden ja tuotteiden hinnoittelusta kaupunginvaltuuston tai kaupunginhallituksen hyväksymien periaatteiden ja perusteiden mukaisesti.

Vaski-kirjastoissa noudatetaan yhtenäisiä maksuja, joten maksujen korotus edellyttää yhtenäistä päätöstä kaikissa Vaski-yhteistyön kirjastoissa. Vaski-kirjastojen johtoryhmä hyväksyi kokouksessaan 24.2.2017 maksut oheisen liitteen mukaan.

Muuttuvat maksut:

maksuvanha maksuuusi maksu
kirjastokortti kadonneen tilalleAikuisten kortti 4 €, lasten kortti 2 €2 €
kadonnut elokuvatallenne, CD-ROM tai konsolipeliTekijänoikeusmaksut + ostohinta tai uudelleenhankintahinta + 3 €Tekijänoikeusmaksut + ostohinta tai uudelleenhankintahinta
vahingoittuneen aineiston uudelleen sidonta 7–15 €-
kirjan muovitus 2 €-
aineiston suojakotelot, pussit ja kansiot 2–7 €-
muu korvaus vahingoittuneesta aineistostaOsaston esimiehen arvion mukaanKirjaston arvion mukaan
korjauskelvottomaksi turmeltunut aineistoOstohinta, uudelleenhankintahinta tai uusi kappale + 3 €Ostohinta, uudelleenhankintahinta tai uusi kappale
korjauskelvottomaksi turmeltunut elokuvatallenne tai CD-ROM Tekijänoikeusmaksut + ostohinta tai uudelleenhankintahinta + 3 €Tekijänoikeusmaksut + ostohinta tai uudelleenhankintahinta

Muihin maksuihin ei esitetä muutoksia.

Liite 1Vaski-kirjastojen maksut 1.6.2017 alkaen

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaiset kirjastopalveluiden maksut otettaviksi käyttöön 1.6.2017 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut


Liitteet:

Kultlk § 57
Liite 1:Vaski-kirjastojen maksut 1.6.2017 alkaen