Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta4322.03.20173

12667-2016 (112)

Kaupunginorkesterin intendentin viran täyttäminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 43

Toimialajohtaja Minna Sartes:

Turun kaupunginorkesterin intendentin virka oli haettavana niin, että hakuaika päättyi 27.1.2017 klo 15.00. Määräaikaan mennessä virkaan tuli 18 hakemusta. Yksi hakijoista peruutti myöhemmin hakemuksensa.

Työryhmä, johon kuului kulttuurilautakunnan puheenjohtaja ja kulttuurilautakunnan jäsen sekä vapaa-aikatoimialan johtaja ja vs. hallinto- ja henkilöstöpäällikkö haastattelivat kuusi kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa.  Haastatelluista kolmelle MPS Enterprises on tehnyt soveltuvuustestin, jonka lausunto on nähtävillä lautakunnan kokouksessa.

Intendenttiä otettaessa Turussa on ollut tapana pyytää lausunto Turun kaupunginorkesterin valtuuskunnalta. Lausunto on toimitettu toimialajohtajalle 2.3.2017.

Kaupunginorkesterin intendentin viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, musiikkielämän ammatillinen tuntemus ja johtamiskokemus. Lisäksi vaaditaan molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Orkesterityön luonteessa korostuvat musiikkitaiteellinen näkemyksellisyys yhdistettynä vankkaan realismiin sekä vuorovaikutustaidot. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kehittävää ja osallisuutta tukevaa työotetta.

Kaupunginorkesterin intendentin tehtävien, suoritettujen haastattelujen ja soveltuvuusarvioinnin perusteella katson, että kelpoisuusvaatimukset täyttävistä hakijoista sopivin kaupunginorkesterin intendentin virkaan on MuM Markéta Rehor.

Oheismateriaali 1Yhteenveto hakijoista (vain paperisena)

Oheismateriaali 2Kaupunginorkesterin valtuuskunnan lausunto (vain paperisena)

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että Turun kaupunginorkesterin intendentin virkaan (vakanssi 403200) otetaan MuM Markéta Rehor 1.8.2017 lukien ehdolla, että hänet todetaan työterveydenhoitajantodistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi virkaan. Virka täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin yksimielisesti.