Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta16807.12.201614

12689-2016 (049)

Vapaa-aikatoimialan hankinta- ja sopimusvaltuudet 1.1.2017 lukien

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää vapaa-aikatoimialan viranhaltijoiden hankinta- ja sopimusvaltuudet 1.1.2017 lukien toistaiseksi kaupunginhallituksen määräämien periaatteiden mukaisesti.

Kultlk § 168

Toimialajohtaja Minna Sartes:

Hallintosäännön 23 § kohdan 6 mukaan lautakunta päättää tehtävä alueen viranhaltijoiden hankinta- ja sopimusvaltuuksista kaupunginhallituksen määräämien periaatteiden mukaisesti.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää toimialan kulttuurin palvelualueiden ja tulosyksikköjen hankinta- ja sopimusvaltuudet 1.1.2017 lukien toistaiseksi seuraavasti:

1. Pitempiaikaiset, kuluvaa talousarviovuotta pidemmälle ulottuvat sopimukset ja hankinnat esitellään kulttuurilautakunnan hyväksyttäväksi. Esityksiin tulee aina liittää kustannusarviot, sekä toimintaa ja taloutta koskevat tavoitteet. Hankkeille ja näyttelyille tulee nimetä vastuullinen vetäjä. Loppuselvitys tapahtumasta tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

2. Peruskustannuksiltaan yli 135.000 € nousevat taidetuotannot (näyttelyt, vuositapahtumat, solisti- ja orkesterivierailut ym.) esitetään kulttuurilautakunnan hyväksyttäväksi. Esitykseen liitetään aina kustannusarvio sekä toimintaa ja taloutta koskevat tavoitteet. Hankkeille ja näyttelyille tulee esittää vastuullinen vetäjä. Loppuselvitys tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

3. Peruskustannuksiltaan enintään 135.000 € taidetuotannoista (näyttelyt, vuositapahtumat, solisti- ja orkesterivierailut ym.) päättää asianomainen palvelualueen johtaja. Päätöspöytäkirjaan liitetään aina hankekohtainen kustannusarvio sekä toimintaa ja taloutta koskeva tavoite. Seurantaa varten palvelualueen johtajan tulee laatia hankkeen loppuselvitys päätöspöytäkirjan muotoon.

4. Yksittäisissä hankinnoissa ja sopimuksissa (muut kuin taidetuotannot) on toimialajohtajan valtuus enintään 50.000 € ja palvelualueiden johtajien, hallinto- ja henkilöstöpäällikön ja talouspäällikön valtuus enintään 30.000 €. Sopimusta koskeva valtuus lasketaan sopimuksen aiheuttamista vuosikustannuksista. Samoin perustein palvelualueiden tulosyksiköiden vastuullisten päälliköiden hankintavaltuus on enintään 10.000 €. Euromäärältään suurehkoista hankinnoista yli 20.000 - 50.000 € tehdään päätöspöytäkirja, elleivät kilpailuttamis- ja päätöstiedot ilmene muista asiakirjoista.

5. Vieraanvaraisuuden osoittamisessa valtuudet ovat: vapaa-aikatoimialajohtaja 5.000 €, kaupunginorkesterin intendentti, museopalvelujohtaja, kirjastopalvelujohtaja ja hallinto- ja henkilöstöpäällikkö 2.000 € tilaisuutta kohden.

6. Taidehankinnoista on aina tehtävä päätöspöytäkirja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginorkesteri
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
tpvVapaa-aikatoimiala, toimialan hallinto