Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta11114.09.20163

8351-2016 (061)

Kirjastoauton kilpailutuksen käynnistäminen

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunnalle esitetään kirjastoauton kilpailutuksen antamista valmisteltavaksi hankinta- ja logistiikkakeskukselle. Varsinainen kilpailutus saadaan käynnistää jos kaupunginvaltuusto hyväksyy vapaa-aikatoimialan käyttöomaisuusinvestoinnit vuodelle 2017.

Kultlk § 111

Kirjastopalvelujohtaja Aart de Heer 5.9.2016:

Turussa liikennöi kaksi kirjastoautoa. Turun kaupunginkirjaston kirjastoautot ovat vuosilta 1997 ja 2008. Kirjastoauto 1 vuodelta 1997 on tekniikaltaan vanhentunut, sen elektroniset laitteet ovat teknisen käyttöikänsä päässä ja lisääntyvien korjaustarpeiden vuoksi auto on ajoittain poissa liikenteestä.

Kulttuurilautakunnan hyväksymässä (16.9.2015 § 132) vuoden 2017 vapaa-aikatoimialan investointisuunnitelmassa on varaus kirjastoauton hankintaa varten. Arvioitu kokonaishinta on noin 400.000 €. Hankittavan kirjastoauton ominaisuuksilta haetaan ympäristöystävällisyyttä, muunneltavuutta, ketterää rakennetta ja esteettömyyttä. 

Kirjastoautoilla on Turussa noin sata pysäkkiä. Puolet pysäkeistä sijaitsee oppilaitoksissa, toimintakeskuksissa, palvelutaloissa tai päiväkodeissa. Volyymiltaan suurimpia asiakasryhmiä ovat alle 15-vuotiaat lapset ja yli 65-vuotiaat seniorit. Vaikuttavuudeltaan tärkeimpiä erityisryhmiä katsotaan olevan seniorit ja aikuiset kehitysvammaiset. Näitä ns. erityispysäkkejä on viime vuosina lisätty huomattavasti ja kirjastoauto toimii lyömättömänä lähipalveluna niille, joiden pääsy kiinteiden palvelujen pariin on mahdotonta.

Hankinta ylittää hankintalaissa määritellyn kansallisen kynnysarvon, joten se tulee kilpailuttaa. Kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailuttaa hankintoja toimeksiannosta. Toimeksianto edellyttää kulttuurilautakunnan päätöstä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää antaa kirjastoauton kilpailutuksen hankinta- ja logistiikkakeskukselle valmisteltavaksi ja valtuuttaa hankinta- ja logistiikkajohtajan päättämään toimittajasta kilpailutuksen pohjalta. Varsinainen kilpailutus saadaan käynnistää, mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy vapaa-aikatoimialan vuoden 2017 käyttöomaisuusinvestoinnit ehdotuksen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut