Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta7811.05.201612

3169-2016 (065, 002, 642)

Turun linnan ravintolatoiminnan vuokraaminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 78

Salassa pidettävä; salauksen peruste laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6.1 § 8) kohta.

Museopalvelujohtaja Olli Immonen/intendentti Petteri Järvi:

Turun linnan ravintolatoimintaa juhlatiloissa ja Juhana Herttuan kellarissa on hoitanut Sodexo Oy 1.4.2011 alkaen 31.3.2011 solmituilla sopimuksilla. Turun linnan juhlatilojen käytöstä tehtiin sopimus juhlatilojen vuokraamisesta ja tiloissa järjestettävien tilaisuuksien ravintolapalvelujen tuottamisesta. Juhana Herttuan kellarista tehtiin liikehuoneiston vuokrasopimus. Molemmat sopimukset olivat määräaikaisia 31.3.2015 saakka jonka jälkeen ne jatkuivat toistaiseksi voimassa olevina. Molemmissa sopimuksissa oli kummallakin sopimusosapuolella 6 kuukauden irtisanomisaika. Sodexo Oy sanoi irti molemmat sopimukset 29.2.2016. Sopimukset päättyvät 31.8.2016.

Kulttuurilautakunta päätti kokouksessaan 23.3.2016:

- merkitä Sodexo Oy:n Turun linnan juhlatilojen sekä Juhana Herttuan kellarin sopimusten irtisanomisen tiedoksi ja sopimukset päättyväksi 31.8.2016

- käynnistää Turun linnan juhlatilojen ja Juhana Herttuan kellarin ravintolapalveluiden (vuokrasopimuksen) kilpailutuksen yhteistoiminnassa Turun Kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluiden ja Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa

- valtuuttaa museopalvelujohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön liitteineen ja

- että asia tuodaan kilpailutuksen valmistuttua lautakunnan päätettäväksi.

Turun linnan ravintolatilojen kilpailutusta varten koottiin työryhmä, johon kuuluivat vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen, palvelupäällikkö Kirsi Eronen, tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo, kaupunginlakimies Riikka Lehtimäki, museopalvelujohtaja Olli Immonen ja intendentti Petteri Järvi. Koska kyseessä ei ollut hankintalain mukainen kilpailutus ei Hankinta- ja logistiikkakeskus osallistunut kilpailutukseen alkupalaverin jälkeen.

Kilpailutuksessa pyydettiin tarjouksia koskien Turun linnan juhlatilojen ravintolaoikeuksien luovuttamista ja Juhana Herttuan kellarin ravintolatilojen vuokrausta. Määräaika tarjousten jättämiselle oli 2.5.2016. Määräajan päättymiseen mennessä saatiin kaksi tarjousta, jotka molemmat täyttivät tarjouspyynnössä olleet vaatimukset. Tarjouksen jättivät Fazer Food Services Oy ja Sunborn Catering Oy. Näistä kahdesta kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen teki Fazer Food Services Oy.

Turun linnan juhlatilojen ravintolaoikeudet ja Juhana Herttuan kellari esitetään vuokrattavaksi Fazer Food Services Oy:lle (vuokralainen) 1.9.2016 – 31.12.2018. Vuokralaisella on oikeus jatkaa vuokrasopimusta entisin ehdoin määräajan päättymisen jälkeen solmittavalla uudella määräaikaisella vuokrasopimuksella alkaen 1.1.2019 ja päättyen 31.12.2020. Vuokralaisella ei ole kuitenkaan oikeutta jatkaa vuokrasopimusta, mikäli vuokranantajan vuokraoikeus vuokrakohteeseen päättyy tai uusi vuokranantajan ja Suomen valtion välinen vuokrasopimus ei salli tätä. Mahdollisesta vuokrasopimuksen jatkosta sovitaan kirjallisesti viimeistään kahdeksan (8) kuukautta ennen ensimmäisen määräaikaisen vuokrasopimuksen umpeutumista. Vuokrasopimusta voidaan jatkaa 1.1.2021 alkaen toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella, jonka irtisanomisaika on kahdeksan (8) kuukautta.

Liite 1Turun linnan juhlatilojen ravintolaoikeuksien ja Juhana Herttuan kellarin vuokrasopimusluonnos

Liite 2Tarjousten avaaminen ja vertailu 3.5.2016

Oheismateriaali 1Fazer Food Service Oy:n ja Sunborn Catering Oy:n tarjoukset ovat nähtävillä kokouksessa

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että Turun linnan juhlatilojen ravintolaoikeudet ja Juhana Herttuan kellari vuokrataan Fazer Food Services Oy:lle liitteenä 1 olevan vuokrasopimuksen mukaisesti.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää oikeuttaa museopalvelujohtajan allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään sopimukseen tarvittavat vähäiset muutokset.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkistetaan heti.

Päätös voidaan panna täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoFazer Food Services Oy
aoSunborn Catering Oy
tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
tpvImmonen Olli
tpvJärvi Petteri


Liitteet:

Kultlk § 78
Liite 1:Turun linnan juhlatilojen ravintolaoikeuksien ja Juhana Herttuan kellarin vuokrasopimusluonnos