Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta7011.05.20165

4232-2016 (014)

Turun kaupungin edustajan nimeäminen Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille kotiseutupäiville

Tiivistelmä:

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään 4. - 7.8.2016 Kajaanissa. Turun kaupunki on Suomen kotiseutuliiton jäsen ja kaupungilla on käytettävissä vuosikokouksessa yksi ääni.

Kultlk § 70

Museopalvelujohtaja Olli Immonen 19.4.2016:

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Kajaanissa 4. - 7.8.2016.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät ovat Suomen Kotiseutuliiton ja kotiseututyön vuosittainen päätapahtuma, joka on järjestetty vuodesta 1949 lähtien. Päivillä käsitellään kotiseututyön ajankohtaisia aiheita ja esitellään järjestäjäalueen omaleimaisuutta, paikallisia perinteitä, käyntikohteita ja nähtävyyksiä.

Tapahtuman järjestävät Kajaanin kaupunki ja Suomen Kotiseutuliitto yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Monipuolinen ohjelma on tänä vuonna koottu Tienviitta tulevaisuuteen -teeman viitoittamana.

Valtakunnallisille kotiseutupäiville kokoontuvat sadat kotiseutuaktiivit ja tuhannet paikalliset. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä eivätkä kaikki välttämättä mahdu gaalaan tai retkille.

Museopalveluista kotiseutupäiville osallistuu Helena Heikniemi-Pääkkönen.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin edustajan Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnalliselle kotiseutupäiville Kajaaniin 4. - 7.8.2016.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajalle korvataan osallistumiskulut KVTES:n (viranhaltijat) tai palkkiosäännön (luottamushenkilöt) mukaisesti. Määrärahavaraus kustannuspaikassa 26400.

PäätösKulttuurilautakunta päätti yksimielisesti nimetä Lassi Saressalon Turun kaupungin edustajaksi Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnalliselle kotiseutupäiville Kajaaniin 4. - 7.8.2016.

Lisäksi kulttuurilautakunta päätti, että edustajalle korvataan osallistumiskulut KVTES:n (viranhaltijat) tai palkkiosäännön (luottamushenkilöt) mukaisesti. Määrärahavaraus kustannuspaikassa 26400.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedSaarinen Leena
aoSaressalo Lassi
tiedSlipic Sanda
tiedTakomo Terhi