Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5423.03.201618

3169-2016 (065, 002)

Turun linnan ravintolatoiminnan kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunnalle esitetään Turun linnan juhlatilojen ja Juhana Herttuan kellarin ravintolapalveluiden (vuokrasopimuksen) kilpailutuksen käynnistämistä yhteistoiminnassa Turun Kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluiden ja Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Sodexo Oy on irtisanonut Turun linnan juhlatilojen sekä Juhana Herttuan kellarin ravintolatoimintaa koskevat sopimukset 29.2.2016.

Kultlk § 54

Museopalvelujohtaja Olli Immonen/intendentti Petteri Järvi 18.3.2016:

Turun linnan ravintolatoimintaa juhlatiloissa ja Juhana Herttuan kellarissa on hoitanut Sodexo Oy 1.4.2011 alkaen 31.3.2011 solmituilla sopimuksilla. Turun linnan juhlatilojen käytöstä tehtiin sopimus juhlatilojen vuokraamisesta ja tiloissa järjestettävien tilaisuuksien ravintolapalvelujen tuottamisesta. Juhana Herttuan kellarista tehtiin liikehuoneiston vuokrasopimus. Molemmat sopimukset olivat määräaikaisia 31.3.2015 saakka jonka jälkeen ne jatkuivat toistaiseksi voimassa olevina. Molemmissa sopimuksissa on kummallakin sopimusosapuolella 6 kuukauden irtisanomisaika. Sodexo Oy on sanonut irti molemmat sopimukset 29.2.2016. Sopimukset päättyvät 31.8.2016.

Turun linnan juhlahuoneisto on jo vuosikymmeniä toiminut sekä Turun talous-alueen että valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävien tilaisuuksien korkeatasoisena juhlapaikkana. Käyttäjinä ovat olleet Turun kaupungin lisäksi mm. kaikki korkeakoulut, kirkko, oikeuslaitos, lukuisat yritykset ja yhteisöt sekä eteläisen salin osalta myös yksityiset asiakkaat. Linnan juhlahuoneisto on myös ollut lukuisten valtiovierailujen arvokas juhlatila.

Linnassa järjestettävät tilaisuudet edellyttävät ravintolaoikeuksien haltijalta aivan erityistä ammattitaitoa, monipuolista osaamista ja ehdotonta järjestelyjen varmuutta.

Parhaimman mahdollisen palvelutuottajan löytämiseksi Museokeskus esittää, että kulttuurilautakunta päättää viipymättä käynnistää Turun linnan juhlatilojen ja Juhana Herttuan kellarin ravintolatoiminnan kilpailutuksen.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää

- merkitä Sodexo Oy:n Turun linnan juhlatilojen sekä Juhana Herttuan kellarin sopimusten irtisanomisen tiedoksi ja sopimukset päättyväksi 31.8.2016

- käynnistää Turun linnan juhlatilojen ja Juhana Herttuan kellarin ravintolapalveluiden (vuokrasopimuksen) kilpailutuksen yhteistoiminnassa Turun Kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluiden ja Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa

- valtuuttaa museopalvelujohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön liitteineen ja

- että asia tuodaan kilpailutuksen valmistuttua lautakunnan päätettäväksi.

Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkistetaan heti.

Päätös voidaan panna täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut