Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta4623.03.20169

2706-2016 (014)

Kulttuurilautakunnan edustajien nimeäminen Suomen museoliiton 93. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville 25.5. - 27.5.2016 Inariin

Tiivistelmä:

Turun kaupungin äänivaltaisen edustajien nimeäminen Suomen museoliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Inariin. Turun kaupungilla on käytettävissä vuosikokouksessa kolme ääntä.

Kultlk § 46

Museopalvelujohtaja Olli Immonen:

Suomen museoliiton 93. vuosikokous ja valtakunnalliset museopäivät pidetään Inarissa 25.5. - 27.5.2016.

Museopäivien teemana on kulttuuriympäristö, johon perehdytään asiantuntijapuheenvuoroissa sekä opintoretkillä. Museopäivien seminaariohjelma alkaa keskiviikkona ja avajaiset järjestetään keskiviikkoiltana. Seminaariohjelma jatkuu torstaina klo 9 ja Museoliiton vuosikokous järjestetään torstaina alkaen klo 15.15. Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa on torstai-iltana Museopalkintogaala. Saamelaismuseon ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan lisäksi perjantaina 27.5. pitemmillä opintoretkillä tutustutaan Utsjoen ja Sevettijärven saamelaisalueisiin sekä Kultamuseoon Tankavaarassa.

Museoliiton vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 12. §:n määräämät asiat. Osallistumismaksun lisäksi museopäiville osallistumisesta tulee kustannuksia matkoista, päivärahoista ja majoituksesta sekä mahdollisesta retkelle osallistumisesta. Turun kaupunki on Suomen museoliiton jäsen ja kaupungilla on käytettävinä vuosikokouksessa kolme ääntä. Kulttuurilautakunnan tulee määrätä äänivaltaiset edustajat vuosikokoukseen.

Museopalveluista kokoukseen osallistuu museopalvelujohtaja Olli Immonen. Museopalvelut on varannut museoliiton kautta matkat ja hotellimajoituksen Inarissa (25.5.2016 - 27.5.2016).

Toimialajohtaja Minna Sartes

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin kolme äänivaltaista edustajaa Suomen museoliiton 93. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Inariin 25.5. - 27.5.2016.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajille korvataan osallistumismaksut sekä KVTES:in (viranhaltijat) ja palkkiosäännön (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Määrärahavaraus tililtä 26400 Luottamushenkilöiden koulutus.

PäätösKulttuurilautakunta päätti nimetä Turun kaupungin äänivaltaisiksi edustajiksi Suomen museoliiton 93. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Inariin 25.5. - 27.5.2016 Rainer Grannaksen, Anita Birstolinin ja Velimatti Lehtosen.

Lisäksi kulttuurilautakunta päätti, että edustajille korvataan osallistumismaksut sekä KVTES:in (viranhaltijat) ja palkkiosäännön (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Määrärahavaraus tililtä 26400 Luottamushenkilöiden koulutus.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
aoBirstolin Anita
aoGrannas Rainer
aoLehtonen Velimatti