Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta16216.12.20157

12470-2015 (000)

Esitys ylimääräisestä kokouksesta Syvälahden koulu -hankkeen allianssin kehitysvaiheen tulosten hyväksymiseksi

Tiivistelmä: -

Kultlk § 162

Tilacontroller Nora Hildén ja talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 8.12.2015:

Turun kaupunginhallitus päätti 13.10.2014 § 397, että Syvälahden koulun toteuttamisessa siirrytään allianssimalliin. Vapaa-aikatoimialan osalta Syvälahden koulu -hankkeessa tullaan toteuttamaan uudet kirjasto- ja nuorisotilat.

Syvälahden koulun allianssi on ollut toiminnassa kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti. Allianssityöryhmä tulee saamaan päätökseen hankkeen kehittämisvaiheen joulukuussa 2015 ja se tulee esittämään Turun kaupunginhallitukselle ja eteenpäin -valtuustolle hankkeen toteutusvaiheeseen siirtymistä tammikuussa 2016. Kehittämisvaiheen tavoitteena on ollut allianssityöryhmän osapuolten asiantuntemuksen ja innovatiivisuuden yhdistäminen kouluhankkeelle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kehittämisvaiheen tuloksena saadaan sekä suunnitelmaratkaisu, että toteutusratkaisu. Kehitysvaiheen päättyessä allianssi sopii hankkeen tavoitekustannuksen.

Syvälahden koulu -hankkeesta vastaava Kiinteistö Oy Turun Syvälahden koulu toimittaa tiedoksi Turun kaupungille edellä mainitut tulokset, mukaan lukien tavoitekustannuksen. Sen avulla Kiinteistöliikelaitos määrittelee arvion toimialoille kohdistuvista sisäisistä vuokrista, jotka hankkeesta niille aiheutuvat.

Syvälahden koulu -hankkeen sujuvan etenemisen takaamiseksi asia tullaan valmistelemaan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi sen 18.1.2016 kokoukseen.

Turun kaupungin tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeiden mukaan käyttäjätoimialan toimielimet hyväksyvät aina hankesuunnitelman omalta osaltaan toimialajohtajan esittelystä ja esittävät hankkeen hyväksymistä edelleen päätösvaltaiselle taholle. Tästä syystä käyttäjätoimialan lautakuntaa pyydetään kokoontumaan ylimääräiseen kokoukseen tammikuussa 2016 niin, että asia voidaan saattaa 18.1.2016 kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää pitää ylimääräisen kokouksen 12.1.2016. Kokouksen tarkempi kellonaika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.