Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta15518.11.201512

11250-2015 (065)

Luettelointipalvelun hankinta Turun kaupunginkirjastolle vuosille 2016-2017

Tiivistelmä:

Turun kaupunginkirjasto ostaa suuren osan kirjastoaineistojen luettelointityöstä palveluna. Ostopalvelu säästää työtä ja mahdollistaa tehokkaan aineiston käsittelyprosessin. Palvelu olisi syytä ostaa myös vuodelle 2016 ja ottaa sopimukseen sisältyvä optiovuosi käyttöön vuodelle 2017.

Kultlk § 155

 

Salassa pidettävä; salauksen peruste laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6.1 § 8) kohta.

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén 5.9.2015:

Turun kaupunginkirjasto ostaa suuren osan kirjastoaineistojen luettelointityöstä palveluna. Nämä ostopalvelut mahdollistavat tehokkaan aineiston käsittelyprosessin. Ilman tätä palvelua hankinta- ja kuvailutyö olisi kirjastossa nykyistä huomattavasti hitaampaa ja vaatisi enemmän kirjaston omaa työpanosta.

Suomessa tällä hetkellä vain BTJ Finland Oy pystyy toimittamaan kirjastoille valtakunnallisten standardien mukaisia luettelointitietoja, jotka mahdollistavat kansalliset yhteisluettelot ja tietojen siirron järjestelmien välillä. Turun kaupunginkirjastolla on Bibliografisen keskusrekisterin käyttöoikeussopimus BTJ Finland Oy:n kanssa. Sopimukseen tehdyn muutosliitteen mukaisesti käyttöoikeussopimus päättyy 31.8.2016, ja käyttöön on mahdollista ottaa yksi optiovuosi. Sopimuksen päättymisen ja mahdollisen optiovuoden jälkeen luettelointipalvelu on kilpailutettava.

Toiminnan jatkuvuuden ja luettelointityön suunnitelmallisen etenemisen varmistamiseksi olisi tarpeen ottaa luettelointipalveluiden sopimukseen sisältyvä optiovuosi käyttöön. Optiovuoden aikana voitaisiin myös valmistella luettelointitietojen hankinnan kilpailutusta vuoden 2017 jälkeen. 

BTJ Finland Oy:n tekemän tarjouksen mukaan luettelointipalvelun vuosimaksu on 21.369 € + alv 24 % vuosille 2016 ja 2017. 

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että kaupunginkirjastolle hankintaan BTJ Finland Oy:ltä luettelointipalvelu vuodelle 2016 ja että sopimukseen liittyvä optiovuosi 2017 otetaan käyttöön tarjouksen mukaisin ehdoin. Hinta on 21.369 € + alv 24 % kummaltakin vuodelta. Hankinta maksetaan kirjaston kokoelmapalvelujen kustannuspaikalta 26310 menolaji 447000.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään sopimuskauden aikana.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja hakemusosoituksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoBTJ Finland Oy
mtpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
tpvHypén Kaisa