Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta12716.09.20156

9170-2015 (011, 032)

Päätösvallan delegointi kaupunginorkesterin ja museon vapaakorttien/vapaalippujen myöntämisestä

Tiivistelmä: -

Kultlk § 127

Toimialajohtaja Minna Sartes:

Kaupungin hallintosäännössä todetaan §:ssä 23, kohdassa 7 lautakunnan tehtäväksi päättää palveluiden ja tuotteiden hinnoittelun perusteista siltä osin, kun valtuusto tai kaupunginhallitus ei ole niistä päättänyt sekä helpotuksista maksuihin. Edellä mainittuun liittyen lautakunnan tehtäviin kuuluu päättää niistä periaatteista, joilla kaupunginorkesterin ja museon vapaakortteja voidaan myöntää.

Vapaakorttien myöntämisen perusteet:

Vapaakortteja/vapaalippuja voidaan jakaa sellaisille Turun kaupungin luottamushenkilöille ja viranhaltijoille, jotka tehtäviä hoitaessaan tarvitsevat tietoa kaupunginorkesterin ja museopalveluiden toiminnasta sekä kaupunginorkesterin ja museopalveluiden keskeisille yhteistyökumppaneille. Vapaakorttien/vapaalippujen myöntämisen tavoitteena on, että valmistelu ja tehtävät päätökset perustuvat oikeaan ja tarvittaessa henkilökohtaisesti havaittuun tietoon. Tarkoituksena on myös, että tiedon hankkiminen on mahdollisimman helppoa ja voi toteutua myös vapaa-ajalla ilman palkkaa tai palkkiota. Lisäksi kaupunginorkesterin ja museopalveluiden edun mukaista on, että media, alan asiantuntijat sekä vierailevat taitelijat nauttivat erikseen myönnetyistä vapaalipuista. Edellä mainituin perustein vapaakortteja/vapaalippuja voidaan jakaa edellä mainituille ryhmille. Vapaakortti/vapaalippu ja siihen liittyvä oikeus on henkilökohtainen.

Hallintosäännön mukaan lautakunnalla on oikeus siirtää toimivaltaansa toimialajohtajalle tai alaiselleen toimielimelle tai viranhaltijalle.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä em. vapaakorttien/vapaalippujen jakoperiaatteet sekä delegoida päätöksenteko-oikeuden vapaakorttien/vapaalippujen myöntämisestä kaupunginorkesterin intendentille ja museopalvelujohtajalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginorkesteri
tiedVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
aoGardberg Emilie
aoImmonen Olli