Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta11426.08.201510

8413-2015 (064)

Valtuutus hankinta-ja logistiikkakeskukselle maakunnan kirjastojen RFID-tunnisteiden kilpailutusta varten

Tiivistelmä:

Kirjaston kokoelmienhallinta perustuu RFID-tekniikkaan. RFID-tunnisteet kilpailutetaan Turun kaupunginkirjastolle ja yhdeksälle muulle Vaski-kirjastolle vuosiksi 2016-2018.

Kultlk § 114

Seutupalvelupäällikkö Ulla-Maija Maunu:

Kirjaston kokoelmien hallinta perustuu RFID-tekniikkaan Turun pääkirjastossa ja useimmissa lähikirjastoissa. Muista Vaski-kirjastoista RFID-tunnisteita käyttävät tällä hetkellä Raisio, Naantali, Kaarina, Paimio ja Mynämäki Mietoisten omatoimikirjastossaan. RFID-tunnisteiden hankinta on välttämätön niissä kirjastoissa, joissa lainaus- ja palautustoiminnot perustuvat tähän. On tarkoituksenmukaista laajentaa RFID-tekniikka myös niihin kirjastoihin, joissa se ei vielä ole käytössä.

Kirjastoaineiston RFID-tunnisteiden edellisen kilpailutuksen voimassaoloaika päättyi vuoden 2015 lopussa ja tästä syystä tunnisteet on syytä kilpailuttaa.

Hankinta ylittää todennäköisesti hankintalaissa määritellyn kansallisen kynnysarvon, joten se tulee kilpailuttaa. Kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailuttaa hankintoja toimeksiannosta. Toimeksianto edellyttää kulttuurilautakunnan päätöstä. Kilpailutus kattaa hankinnat vuosina 2016–2018 ja se on mahdollisuus ulottaa myös Vaski-alueelle. Turun lisäksi kilpailutukseen osallistuvat Kaarinan, Liedon, Mynämäen, Naantalin, Paimion, Pöytyän, Raision, Sauvon, Uudenkaupungin ja Vehmaan kirjastot.

Kulttuurilautakunnalle esitetään RFID-tunnisteiden kilpailutuksen antamista hankinta- ja logistiikkakeskuksen hoidettavaksi sekä hankinta- ja logistiikkajohtajan valtuuttamista päättämään toimittajasta kilpailutuksen pohjalta. Muut kunnat vastaavat itse omista hankinnoistaan ja niistä aiheutuvista kustannuksista. Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 45.000 -55.000 €, josta Turun kaupunginkirjaston osuus on noin 20 000 – 30 000 €.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää antaa RFID-tunnisteiden kilpailutuksen hankinta- ja logistiikkakeskuksen hoidettavaksi sekä valtuuttaa hankinta-ja logistiikkajohtajan päättämään toimittajasta kilpailutuksen pohjalta. Muut kunnat vastaavat itse omista hankinnoistaan ja niistä aiheutuvista kustannuksista. Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 45.000 -55.000 €, josta Turun kaupunginkirjaston osuus on noin 20 000 – 30 000 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
tpvMaunu Ulla-Maija