Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5625.03.201513

2980-2015 (014)

Kulttuurilautakunnan edustajan nimeäminen Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille kotiseutupäiville Espooseen 6.-9.8.2015

Tiivistelmä:

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja 67. valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään 6.-9.8.2015 Espoossa. Turun kaupunki on Suomen kotiseutuliiton jäsen ja kaupungilla on käytettävissä vuosikokouksessa yksi ääni.

Kultlk § 56

Vapaa-aikatoimiala, museopalvelut/vs. museopalvelujohtaja Olli Immonen:

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Espoossa 6.-9.8.2015.

Vuoden 2015 Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Espoossa 6.–9. elokuuta. Tänä vuonna Valtakunnallisia kotiseutupäiviä vietetään teemalla Rakkaudesta kotiseutuun. Päätapahtumapaikkana on Leppävaara. Espoon Valtakunnallisten kotiseutupäivien suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki, jossa on viisi tiiviistä kaupunkikeskusta. Espoosta löytyy niin kulttuuria ja luontoa kuin innovaatioita ja teknologiaakin ja näitä tullaan esittelemään myös Valtakunnallisten kotiseutupäivien ohjelmassa ja retkillä. Espoo haluaa olla hyvä kotiseutu kaikille, niin syntyperäisille espoolaisille kuin muualta muuttaneillekin. Tänä vuonna ohjelmassa onkin runsaasti kaikille avoimia tapahtumia, joiden kautta myös paikallisille tarjotaan mahdollisuuksia löytää uusia puolia omasta kotiseudustaan.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät ovat Suomen Kotiseutuliiton ja kotiseututyön vuotuinen päätapahtuma, joilla käsitellään kotiseututyön ajankohtaisia aiheita ja esitellään järjestäjäaluetta. Päivillä pidetään Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous sekä julkistetaan Vuoden kaupunginosa ja Vuoden kotiseututeko -palkintojen saajat. Päiviä on järjestetty vuodesta 1949 lähtien joka vuosi.

Pääjärjestäjänä on Suomen Kotiseutuliitto yhteistyössä Espoon kaupungin ja Espoon kaupunginosayhdistysten liiton EKYLin kanssa.

Päivien ohjelma

http://issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kotiseutupaivat_espoo2015

Ilmoittautuminen kotiseutupäiville 5.6.2015 mennessä edulliseen hintaan. Tämän jälkeen osallistumispaketin hinta nousee. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.7.2015.

Ilmoittautuminen

http://www.kotiseutuliitto.fi/kotiseutupaivat2015/ilmoittautuminen

Hinnat

Kokonaispaketin hinta on 5.6. asti 85 €. Hinta on 6.6. alkaen 110 €.

Kokonaispaketin sisältö:Kotiseutupäivien osallistujakassi materiaaleineen Kulttuuri ja talous kotiseuturakkauden kasvualustalla -seminaari 6.8., seminaarikahvit Kaupungin vastaanotto 6.8. Kotiseutupäivien avajaiset 7.8. Keittolounas Viaporin torilla 7.8. Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 7.8. Keskustelukammarit ja kammarikahvit 7.8. Kotiseutuelokuvien ilta 7.8. Espoo-Gaala ohjelmineen ja illallisineen 8.8. Juhlajumalanpalvelukset ja kirkkokahvit 9.8. Kotiseutupäivien päätöstapahtuma 9.8. Bussikuljetukset gaalaan ja jumalanpalveluksiin.

Osapaketin hinta on 5.6. asti 40 €. Hinta on 6.6. alkaen 50 €.

Osapaketti sisältää kaiken muun edellä mainitun paitsi gaalan. Illalliskortteja gaalaan myydään myös erikseen, mikäli tilaa on. Tiedustelut 17.7. alkaen.

Paketit EIVÄT SISÄLLÄ majoitusta, lauantain 8.8. retkiä eivätkä Kotiseutuklubin tapahtumaa GLO Hotel Sellossa 7.8. klo 19–21. Klubitapahtuma on Klubijäsenille maksuton, muilta pääsymaksu 40 €.

Hotellit Espoossa

http://www.kotiseutuliitto.fi/kotiseutupaivat2015/hotellit

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin edustajan Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnalliselle kotiseutupäiville Espooseen 6.-9.8.2015.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajalle korvataan osallistumiskulut KVTES:n (viranhaltijat) tai palkkiosäännön (luottamushenkilöt) mukaisesti. Määrärahavaraus kustannuspaikassa 26400.

PäätösAsia pantiin pöydälle puheenjohtajan ehdotuksesta yksimielisesti.