Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5525.03.201512

2746-2015 (014)

Kulttuurilautakunnan edustajien nimeäminen Suomen museoliiton 92. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville 18. - 20.5.2015 Lappeenrantaan

Tiivistelmä:

Turun kaupungin äänivaltaisen edustajien nimeäminen Suomen museoliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Lappeenrantaan. Turun kaupungilla on käytettävissä vuosikokouksessa kolme ääntä.

Kultlk § 55

Vapaa-aikatoimiala, museopalvelut/museopalvelujohtaja Olli Immonen:

Suomen museoliiton 92. vuosikokous ja valtakunnalliset museopäivät pidetään Lappeenrannassa 18. - 20.5.2015.

Museopäivät järjestetään yhteistyössä Lappeenrannan museoiden ja Lappeenrannan kaupungin kanssa. Päivien teema on museoiden kansainvälistyminen, jota lähestytään monesta näkökulmasta. Yhteisten puheenvuorojen lisäksi kansainvälistymisklinikat auttavat käytännön pulmissa tai vaikka rahoitusvaihtoehtojen löytämisessä. Vuoden 2015 museopalkinnot jaetaan museopalkintogaalassa Linnoituksen Kehruuhuoneella.

Retkillä tutustutaan Salpalinjaan ja Miehikkälän Salpalinjamuseoon, Lappeenrannan teollisuusperintöön ja Saimaan kanavaan sekä Lappeenrannan linnoitukseen ja Rakuunamäkeen. Viipurin kaksipäiväiselle retkelle (20. - 21.5.2015) lähtee asiantuntijaksi mukaamme vuoden professoriksi 2015 valittu Itä-Suomen yliopiston historian professori Maria Lähteenmäki.

Museoliiton vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 12. §:n määräämät asiat. Osallistumismaksu museopäiville on n. 270-280 €. Osallistumismaksun lisäksi tulee kustannuksia matkoista, päivärahoista ja majoituksesta sekä mahdollisesta retkelle osallistumisesta. Retkien hinta 130-140 euroa/hlö. Turun kaupunki on Suomen museoliiton jäsen ja kaupungilla on käytettävinä vuosikokouksessa kolme ääntä. Kulttuurilautakunnan on määrättävä äänivaltaiset edustajansa vuosikokoukseen.

Ilmoittautuminen Valtakunnallisille museopäiville ja Museoliiton 92. vuosikokoukseen alkaa maaliskuussa viikolla 12.

Ilmoittautuminen päättyy 6.5.2015.

https://www.lyyti.fi/group/Valtakunnalliset_museopaivat_ja_Suomen_museoliiton_92_vuosikokous_1216

Museopalveluista kokoukseen osallistuu museopalvelujohtaja Olli Immonen ja muuta henkilökuntaa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin kolme äänivaltaista edustajaa Suomen museoliiton 92. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Lappeenrantaan 18. - 20.5.2015.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajille korvataan osallistumismaksut sekä KVTES:in (viranhaltijat) ja palkkiosäännön (luottamushenkilöt) mukaiset matka-, päiväraha- ja majoituskustannukset. Määrärahavaraus tililtä 26400 Luottamushenkilöiden koulutus.

PäätösKulttuurilautakunta päätti nimetä Suomen museoliiton 92. vuosikokoukseen ja valtakunnallisille museopäiville Lappeenrantaan 18.-20.5.2015 Asko Mäen, Rainer Grannaksen ja Jari Laineen sekä kaikkien varahenkilöksi Olli Immosen.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
aoGrannas Rainer
aoImmonen Olli
aoLaine Jari
aoMäki Asko