Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta17717.12.201414

12693-2014 (042)

Saatavien poistot

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää poistaa 21.728,69 euron saatavat kirjanpidosta.

Kultlk § 177

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kirjanpitolain 5:2 §:n 1 kohdan mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon.

Saamiset, jotka on todettu menetetyiksi (esim. konkurssituomio, varattomuusestetodistus) tai muut saamiset, joita pidetään epävarmoina, poistetaan kirjanpidosta viimeistään tilinpäätöksessä.  Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä, taikka jos aloitetut perimistoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa, taikka velallisen asuinpaikka on tuntematon. Saamisten poistoja voi kirjata tilikauden aikanakin, jos saaminen katsotaan epävarmaksi tai menetetyksi.

Kuluksi kirjattujen saamisten perintää jatketaan edelleen luottotappiokirjauksen jälkeen. Mahdolliset myöhemmin perintätoimilla saatavat tulot kirjataan kuluvan vuoden tuotoiksi.

Poistettaviksi esitettäviä myyntisaamisia ajalta 28.2.2011 - 28.5.2014 on 21.728,69 euroa.

Liite 1Luettelo poistettavista saatavista

Toimialajohtaja: Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää poistaa 21.728,69 euron saatavat kirjanpidosta esityksen mukaisesti. Kuluksi kirjataan kulttuurilautakunnan eri kustannuspaikoille poistettujen saamisten arvonlisäveroton osuus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhola Kaija
tpvEk Minna
tpvMamia Annele
tpvMäki-Salminen Miia
tpvMäkynen Ilkka
tpvSaarinen Leena
tpvSlipic Sanda
tpvTakomo Terhi


Liitteet:

Kultlk § 177
Liite 1:Luettelo poistettavista saatavista