Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta17417.12.201411

12692-2014 (5120, 520)

Tanssikoulu Tanssitiimin opetussuunnitelman hyväksyminen

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää taiteen perusopetusta antavista tahoista ja hyväksyy niiden opetussuunnitelmat. Tanssikoulu Tanssitiimi (Liikuntakoulu Kirsti Nurmela ky) on lähettänyt uusitun opetussuunnitelmansa tiedoksi ja hyväksyttäväksi kulttuurilautakunnalle.

Kultlk § 174

Lastenkulttuurin suunnittelija Leena Hiltunen:

Tanssikoulu tanssitiimi (virallinen nimi Liikuntakoulu Kirsti Nurmela ky) on perustettu vuonna 1982. Koulu on yksityinen oppilaitos, jonka tuki- ja kannatusyhdistyksenä toimii Tanssitiimin Tanssiyhdistys ry. Tanssitiimin taiteenperusopetuksen suuntautumisvaihtoehtona on tanssitaide. Etenevän opetuksen alueina ovat klassinen baletti, nykytanssi, katutanssit (street, hiphop ja showtanssi), jazztanssi ja steppi.

Turun kaupungin kulttuurilautakunta on hyväksynyt koulun opetussuunnitelman viimeksi vuonna 2006.

Tämä uusittu opetussuunnitelma on laadittu vuonna 2014. Opetussuunnitelma noudattaa opetushallituksen taiteen perusopetuksen tanssitaiteiden opetussuunnitelmien perusteita (Opetushallituksen määräys nro 11/011/2005 ja 38/011/2002).

Tanssitaiteen yleisen oppimäärän opetuksen tavoitteena on saada oppilas kokemaan tanssi ja liikunnan iloa. Opetuksen tavoitteena on antaa elämyksiä, saada oppilas kokemaan ja ymmärtämään fyysisen toiminnan ja luovuuden sekä myös tietojen oppimisen kautta. Oma kokemusperäinen suhde tanssiin luo pohjaa kulttuurimyönteisyydelle ja elinikäiselle tanssinharrastukselle. Itsensä ilmaiseminen ja esiintyminen ovat tärkeä osa tanssinopiskelua. Niiden kautta tuetaan oppilaan luovuuden ja taiteellisen ilmaisun heräämistä sekä terveen itsetunnon kehittymistä.

Tanssitiimi on yleisen oppimäärän mukainen taiteen perusopetuksen tanssioppilaitos, jossa opintoja voi suorittaa myös laajan oppimäärän mukaisesti. Taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän tavoitteena on antaa mahdollisuus harrastaa tanssia pitkäjänteisesti sekä kehittää taidollisia ja tiedollisia valmiuksia, joita tarvitaan ammattiopinnoissa sekä antaa oppilaalle monipuolinen näkemys tanssista ja siihen liittyvistä asioista. Opetuksen tavoitteena on tukea oppilaan henkistä kasvua, luovuutta ja sosiaalisia taitoja.

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän laskennallinen laajuus on yhteensä 500 tuntia. Taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän perusopintojen ja syventävien opintojen laskennallinen laajuus on yhteensä 1300 tuntia.

Opintojen laajuuden laskennallisena perustana on käytetty 45 minuutin pituista oppituntia.

Annettavan opetuksen määrän tulee mahdollistaa opetussuunnitelmissa määriteltyjen tavoitteiden ja sisältöjen saavuttaminen. Koulutuksen järjestäjän tulee turvata opintonsa aloittaneille oppilaille mahdollisuus opetussuunnitelmissa määriteltyjen oppimäärien suorittamiseen.

Taiteen perusopetusta järjestettäessä on pyrittävä joustavuuteen niin, että taiteenala, oppilaan ikä, aiemmin hankitut taidot ja tiedot sekä käytettävät opetusmenetelmät otetaan huomioon.

Olen tarkastanut Tanssikoulu tanssitiimin uusitut opetussuunnitelmat. Opetussuunnitelmat vastaavat oppiainesisällöiltään ja laskennalliselta laajuudeltaan opetushallituksen taiteen perusopetusta koskevia määräyksiä.

Liite 1Tanssin perusopetuksen opetussuunnitelma yleinen oppimäärä 2014 -

Liite 2Tanssin perusopetuksen opetussuunnitelma laaja oppimäärä 2014 -

Oheismateriaali 1Vuosikertomus lukuvuodelta 2013-2014

Oheismateriaali 2Toimintasuunnitelma 2014-2015

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä Tanssikoulu Tanssitiimin uudistetut opetussuunnitelmat.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTanssitiimin Tanssiyhdistys ry
tiedHiltunen Leena


Liitteet:

Kultlk § 174
Liite 1:Tanssin perusopetuksen opetussuunnitelma yleinen oppimäärä 2014 -
Liite 2:Tanssin perusopetuksen opetussuunnitelma laaja oppimäärä 2014 -