Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta15619.11.20148

8800-2014 (041)

Operatiivinen sopimus 2015

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta käy lähetekeskustelun operatiivisen sopimuksen esittelyn pohjalta.

Kultlk § 156

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

Operatiivinen sopimus, jossa määritellään strategisten linjausten ja tavoitteiden toteuttaminen palvelualueilla, tehdään lautakunnan ja toimialajohtajan välille. Lautakunta hyväksyy sopimukset talousarvion täytäntöön panon yhteydessä joulukuussa.

Loppuvuoden aikana konsernihallinnon koordinoimassa työryhmässä valmistellaan esitys operatiivisen sopimuksen sisällöksi. Tavoitteena on saada, konsernihallintoa ja toimialoja koskeva, yhtenäinen sopimuslomake vuodelle 2016. Jatkossa strategia, strategiset ohjelmat, strateginen sopimus ja operatiivinen sopimus/-kset muodostavat kokonaisuuden, jolloin esim. Operatiivisessa sopimuksessa ei toisteta Strategiseen sopimukseen kirjattuja tekstejä. Vapaa-aikatoimialalla tullaan määrittämään, kuinka monen tasoisia operatiivisia sopimuksia käytetään. Niillä varmistetaan strategian ja ohjelmien linjausten ja tavoitteiden jalkauttaminen käytännön toimenpiteiksi.

Vuosi 2015 on siirtymävaihe. Operatiivisten sopimusten pohjina käytetään vuoden 2014 sopimuksia. Niistä poistetaan sellaiset osat, jotka sisältyvät Strategiseen sopimukseen ja niitä täydennetään esim. lisäämällä viittaukset kaupungin strategisten ohjelmien linjauksiin. Operatiivisten sopimusten valmistelun koordinoinnilla huolehditaan, että strategiset linjaukset ja tavoitteet toteutuvat käytännössä palvelualueiden toiminnassa ja palveluissa myös vuonna 2015.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta käy lähetekeskustelun palvelualueen operatiivisen sopimuksen esittelyn pohjalta.

Lähetekeskustelun perusteella valmisteltu operatiivinen sopimus tuodaan kulttuurilautakunnan seuraavaan kokoukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.