Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta15319.11.20145

13746-2013 (011, 444, 014)

Jäsenen nimeäminen monikulttuurisuusneuvostoon

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus on päättänyt, että Turun kaupunkiin perustetaan monikulttuurisuusneuvosto. Neuvoston tehtävänä on mm. edistää kotoutumista ja seurata siihen liittyvien toimenpiteiden toteutumista. Neuvostoon nimetään yhteensä neljätoista jäsentä, joista kuusi vieraskielisiä kuntalaisia edustavista järjestöistä, kuusi lauta- ja johtokunnista sekä yksi kaupunginhallituksesta ja kaupungin virkamiehistä. Kulttuurilautakunnalle esitetään edustajan nimeämistä monikulttuurisuusneuvostoon.

Kultlk § 153

Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 3.11.2014:                                          

Kaupunginhallitus on 16.6.2014 § 261 päättänyt, että Turun kaupunkiin perustetaan monikulttuurisuusneuvosto ja että kaupunginhallitus nimeää jäsenet myöhemmin erikseen.

Monikulttuurisuusneuvoston perustaminen tukee kunnan lakisääteistä tehtävää kotoutumisen edistämisessä ja ehdotettu toimintamalli noudattaa kaupungin osallisuustoiminnan linjauksia. Suurista kaupungeista monikulttuurisuusasioita käsittelevä neuvosto tai neuvottelukunta toimii Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa sekä Tampereella.

Monikulttuurisuusneuvoston tehtävänä on mm. edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja seurata siihen liittyvien toimenpiteiden toteutumista, osallistua kaupungin suunnitteluun ja päätöksentekoon esim. tekemällä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja maahanmuuttajia koskevissa asioissa, vahvistaa monikulttuurisuusosaamista ja kulttuurien välistä vuoropuhelua kaupungissa sekä hoitaa muut neuvoston toimialaan kuuluvat ja kaupunginhallituksen määrittämät tehtävät.

Neuvosto laatii vuosittain toimintasuunnitelman ja raportoi toiminnastaan kaupunginhallitukselle.

Monikulttuurisuusneuvoston kokoonpanoksi vahvistettiin

1 luottamushenkilö kaupunginhallituksesta,

6 luottamushenkilöä kaupungin lauta-/johtokunnista,

6 edustajaa vieraskielisiä kuntalaisia edustavista järjestöistä,

1 asiantuntijajäsen kaupungin virkamieskunnasta

Kaupunginhallitus nimeää jäsenistä neuvoston puheenjohtajan.

Luottamushenkilöedustajat nimetään sosiaali- ja terveyslautakunnan, kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä nuoriso-, liikunta- ja kulttuurilautakunnan ja kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan ehdotusten pohjalta toimikaudeksi 2015–2016.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä jäsenehdokkaansa monikulttuurisuusneuvostoon toimikaudeksi 2015–2016.

PäätösKulttuurilautakunta päätti nimetä monikulttuurisuusneuvostoon Terhi Vörlund-Walleniuksen.

Jakelu

esiKaupunginhallitus
aoVörlund-Wallenius Terhi